BIZAR. Vrouw denkt ze ziek is door recente zwangerschap maar dat draait anders uit…

29-06-2020 20:14
BIZAR. Vrouw denkt ze ziek is omwille van recente zwangerschap maar dat draait anders uit...

Foto: Pexels.

Joanna Heard (35) uit het Britse dorpje Haslingden had nog een lange tijd last van ochtendmisselijkheid. Ze dacht dat het door haar recente zwangerschap kwam, maar dat bleek niet zo te zijn. Artsen stelden vast dat ze longkanker heeft en dat ze voor de rest van haar leven chemotherapie moet krijgen om de ziekte onder controle te houden.


Heard wil iedereen bewustmaken dat je geen roker moet zijn om deze ziekte te krijgen.


Zwanger zijn heeft een zware impact op je lichaam waardoor je je niet altijd helemaal goed voelt.


Dat dacht de Britste vrouw Joanna Heard (35) uit Haslingden ook toen ze zich 's ochtends regelmatig misselijk voelde, maar dat bleek een foute conclusie te zijn. Die misselijkheid had niets meer met haar recente zwangerschap te maken, maar wel met de tumoren die de dokters in haar longen vonden. Heard zal voor de rest van haar leven ziek blijven en voortdurend chemotherapie moeten krijgen om te voorkomen dat de kanker agressiever wordt.


Heel onverwachts:

"Ik was voor het eerst zwanger, dus ik dacht dat het normaal was dat ik nog zo lang ziek was", zegt Heard aan Metro UK. "Drie maanden na de bevalling was ik nog steeds ziek en kreeg ik oor- en keelinfecties die tot borstinfecties leidden. Op dat moment wist ik dat er iets niet helemaal in orde was, maar ik wilde me niet aanstellen dus ik nam gewoon veel antibiotica om die infecties weg te werken." Twee maanden later deelden de artsen haar het trieste nieuws mee dat er meer aan de hand was.


"Eerst geloofde ik niet dat ik kanker had, want ik voelde me echt nog niet zo slecht", legt Heard uit. "Maar ik bleek dan toch de symptomen van die ongeneselijke ziekte te hebben zoals een pijnlijke borst, een schorre stem en infecties. Dat had ik nooit durven denken."


Longkanker ook voor niet-rokers:

Heard dacht voor de diagnose nooit aan longkanker, omdat ze geen roker is en ze geeft dus toe dat ze daarin naïef was. "Ik ben het levende bewijs dat het iedereen kan treffen", klinkt het. "Als je longen hebt kan je longkanker krijgen, zo simpel is het." Heard blijft opvallend positief ook al ziet haar situatie er niet al te goed uit. Ze wil absoluut haar dochtertje Freya zien opgroeien. Wij duimen met haar mee!


Bron: www.nl.metrotime.be