Blues Brothers dragen kist met 'stervenskunstenaar' Therus (56) uit Hengelo.

04-03-2020 18:45


Auteur: Bert Janssen - tubantia.nl/hengelo.
Video: Therus Buijs (56) uit Hengelo overleed vorige week. Hij leed aan slokdarmkanker en gaf bij uitvaartleidster Karen Hof aan dat zijn uitvaart een feest moest worden. Hij stapte vorige week woensdag uit het leven. Zijn rouwadvertentie, zaterdag in onze krant, viel op door een zelf getekende cartoon. In een toespraak werd hij 'stervenskunstenaar' genoemd.


Erve Beverborg, een Saksische boerderij bij De Lutte, was deze dinsdag omgetoverd tot feestzaal, met zijn blankhouten kist in een hoek. Bezoekers konden daarop een afscheidsgroet schrijven.


Zijn broer William had er - met dezelfde galgenhumor die Therus kenmerkte - opgeschreven: 'This side up'. Aan de wanden waren kleurige kunstwerken van de overleden kadaster-medewerker opgehangen.


Zes 'Blues Brothers' (broer William, drie neven uit Brabant, zijn beste kameraad en de vriend van lievelingsnicht Ise) in zwarte pakken met gleufhoeden en zonnebrillen droegen de kist naar de rouwauto, op de klanken van 'Somebody to Love', de hit uit de Blues Brothers-film. 


Cartoons, barbecue en gitaarmuziek:

Therus' moeder, zijn broer, schoonzus en nicht brachten Therus naar het crematorium in Oldenzaal. De 35 genodigden kregen het boekje 'Sugerman - Suikerstein', met gebundelde cartoons. Daarna was er een winter-barbecue voor de gasten. De genodigden luisterden naar gitaarwerk van Therus, die hij kort voor zijn dood op zijn lievelingsgitaar speelde en opnam.Still uit de video.

Foto: DTCT.Still uit de video.

Foto: DTCT.Voor de Video van dit Artikel klik hier 
Bron: www.tubantia.nl