Bob volbrengt halve triatlon voor het goede doel, niet in Barcelona maar in Asten: ‘Ik voel alles door elkaar’.

18-05-2020 20:41


Auteur: Tineke Mols - ed.nl/de-peel.VIDEO: ASTEN - Gemertenaar Bob van Rutte volbracht zondag een halve triatlon voor het goede doel. Vanwege corona niet in Barcelona, maar in een sportschool in Asten. 


,,Blijdschap, vermoeidheid... Ik voel alles door elkaar en er gaat van alles door me heen. Dit had ik niet verwacht. Want het is absoluut niet vanzelfsprekend dat mensen de tijd nemen en ruim 7500 euro sponsorgeld voor de stichting Kika bij elkaar brengen."


Gemertenaar Van Rutte, momenteel woonachtig in Nuenen, was een tevreden mens toen hij zondagmiddag om 15.40 uur na zijn volbrachte halve triatlon van de loopband stapte. 's Ochtends om negen uur was hij in het zwembad gestart voor 158 baantjes van twaalf meter. ,,Veel draaien dus in het korte bad. En ik had twee maanden niet kunnen trainen op dat onderdeel. Maar het ging vlot." Hij genoot het meest van de negentig kilometer fietsen, al was dat zwaarder dan op de weg. De laatste loodjes bestonden uit 21,1 kilometer hardlopen.Bovendien is mijn peetoom vorig jaar overleden aan kanker

Bob van Rutte.Van Rutte (die trompet studeerde aan het conservatorium) zou deze 'Ironman 70.3' gisteren eigenlijk in Barcelona volbrengen, maar corona gooide roet in het eten. Vanwege het goede doel wilde hij toch starten. ,,Ik werk dagelijks met kinderen als leider van het muziekproject Ready to Rock van het Kunstkwartier in Helmond. Ik dacht vaak 'je moet er niet aan denken dat een van deze kinderen kanker krijgt'. En helaas, dat is toch gebeurd. 25 procent van de kinderen met kanker overleeft het niet. Bovendien is mijn peetoom vorig jaar overleden aan kanker. Zo kwam ik op het idee om voor Kika wat te gaan doen."


Havermout:

Van Rutte leeft veganistisch en zijn vriendin en zijn beste vriend hielden hem zondag op de been met een ontbijt van havermout en fruit, banaan, toast met pindakaas, een zelfgebakken carrot cake banana, energydrankjes en gezonde repen. Het sportieve gebeuren werd live online gestreamd en op die manier gevolgd door tientallen belangstellenden. ,,Al hun commentaren kon ik op het beeldscherm zien. Heel leuk!"


Op het scherm waren ook de tussenstanden te zien en Zwifters; fietsende animaties in een steeds veranderend virtueel landschap. ,,Dat was voor mij ook leuk, ja. Je fietst door dat landschap. Diverse vrienden van mij fietsten daarin mee." De beelden werden afgewisseld met confronterende filmpjes van kinderen met de fatale ziekte en hun ouders, waarmee de noodzaak van geld voor onderzoek hard binnenkwam.


Van Rutte kon zijn halve triatlon volbrengen bij een vriend die een sportschool heeft in Asten. Een handvol belangstellenden mocht daar van de partij zijn om hem aan te moedigen.Bob van Rutte is bezig aan het onderdeel fietsen (negentig kilometer). ,,Dit is zwaarder dan op de weg.'

Bob van Rutte is bezig aan het onderdeel fietsen (negentig kilometer). ,,Dit is zwaarder dan op de weg.'

Foto: Sem Wijnhoven/DCI Media.Voor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.ed.nl/de-peel