Bobbi Eden breit voor kinderen met kanker: 'Nachtmerrie voor elke moeder'.

19-03-2021 17:38



Foto: September18





Dat Bobbi Eden dol is op haken, hoeft ze niemand meer te vertellen. Ze schreef er zelfs meerdere boeken over. Maar nu gooit ze ook haar breitalent in de strijd voor het goede doel.


En wel voor kinderen met kanker.


Bobbi Eden:


Sinds Bobbi moeder is van zoontje Brandon (4), kan ze zich maar al te goed verplaatsen in de ouders van zieke kinderen. "Als moeder moet je er niet aan dénken dat je kind te maken krijgt met kanker. We zijn altijd druk met alles wat er om ons heen gebeurt in ons drukke leven. Maar als een gezin wordt geconfronteerd met kanker, staat alles in één keer stil."


En dus haakt Bobbi aan bij een initiatief van Sarah Ruijter, oprichter van September18, een bedrijf in natuurlijke materialen zoals wol en zijde. Toen een nichtje van Sarahs collega te maken kreeg met kanker, besloot ze zich in te zetten voor Kika. Op 15 februari, Wereld Kinderkankerdag, lanceerde ze de actie Breien met BN'ers. En die naam zegt het al: BN'ers breien plaids, waarvan de opbrengst volledig naar Kika gaat.


Breien met BN'ers:


Als er één BN'er is die in dat clubje niet mag ontbreken, dan is het Bobbi Eden wel. En daar denkt de haakkoningin precies hetzelfde over. "Ik ben mijn eigen vader verloren aan deze vreselijke ziekte. Als er iets is waarbij ik een steentje kan bijdragen om te helpen, dan is dat de allerkleinste moeite. Laten we ervoor zorgen dat we deze ziekte, voor zover dat kan, verslaan. Alle beetjes helpen."


Naast Bobbi breien ook Kim-Lian van der Meij, Karin Bloemen en Hans Klok erop los. Al hun creaties worden op de Instagrampagina van September18 geveild. Maar Sarah wilde meer doen, voor het nichtje van haar collega én alle andere 550 gezinnen per jaar waarvan een kind te maken krijgt met kanker. En dus bedacht ze meer acties, waar iedereen aan mee kan doen: van een DIY-pakket voor het breien van een deken tot een box om aan de slag te gaan met het populaire 'punch needle'. Van iedere aankoop doneert Sarah direct vijf euro aan Kika. "Want een gezond kind heeft wel honderd wensen, maar een ziek kind maar één."




Bron: www.linda.nl