Bokser Dennis haalt nog één keer alles uit de kast voor bokswedstrijd voor Kika [GOEI VOLK] .

08-12-2019 20:07


Auteur: Melissa Zevenbergen - omroepbrabant.nl/nieuwsFoto: Dennis Verhoeven

Foto: Dennis Verhoeven.


                                    


EINDHOVEN - De veertigjarige Dennis bokst al zijn hele leven. Maar op 1 februari 2020 gaat hij voor de laatste keer de ring in. "Dat doe ik voor Kika." 


De liefde voor boksen begon toen Dennis twaalf jaar oud was, zo zegt hij op Goei Volk. "Ik zag de films van Rocky. Het verhaal van een underdog, die te maken had met vooroordelen, maar toch liet zien wat hij allemaal kon bereiken. Dat inspireerde mij." Als rasechte Eindhovenaar ging hij op zoek naar een bokscentrum in de stad en nam een proefles.


Veel meer dan sporten:

Het boksen geeft Dennis een stoer gevoel en maakt hem mentaal erg sterk. Maar het betekent meer voor hem. "Dat je alles kan bereiken wat je wil en dat je jezelf nooit in een hokje moet plaatsen. Ik ben lichamelijk gehandicapt, maar ondanks dat ben ik wel wereldkampioen geweest."


Nog een laatste keer:

Eigenlijk heeft Dennis twee jaar geleden al zijn laatste wedstrijd gebokst, maar speciaal voor Kika maakt hij nu een uitzondering. "Ik heb twee keer teelbalkanker gehad. Er zat nog geen half jaar tussen. Ook ben ik mijn broer verloren aan kanker. Ik vind het daarom belangrijk om me in te zetten voor dit goede doel."


Lees in onderstaande post van Instagram het hele verhaal van Dennis.


goeivolk View Profile.View More on Instagram goeivolk
"Op 1 februari 2020 stap ik nog één keer in de ring voor Kika, daarna is het mooi geweest. Ik boks al vanaf mijn twaalfde en ben nu veertig. Ik heb veel wedstrijden gedaan, veel titels gewonnen en ik heb laten zien dat alles mogelijk is. Want ondanks mijn lichamelijke handicap ben ik wel wereldkampioen geweest.


Het begon allemaal door de films van Rocky. Het verhaal van een underdog, dat te maken had met vooroordelen, maar toch liet zien wat hij allemaal kon bereiken. Dat inspireerde mij om een proefles te nemen. Ik ben een rasechte Eindhovenaar, dus ik begon in een sportschool in de stad. Ze hebben eerst gekeken of het allemaal kon. Het ging harstikke goed en ik werd meteen opgenomen in de groep. Mijn trainer zag in mij de drive en heeft mij daarom opgegeven voor een demonstratie partijtje.


Boksen betekent voor mij dat je alles kan bereiken wat je wil en dat jezelf nooit in een hokje moet plaatsen. Als klein kind hebben ze een operatiefout gemaakt. Ik had een lichte vorm van klompvoeten, maar was met 1,5 jaar oud, eigenlijk te jong voor die operatie. Mijn voet is te ver doorgedraaid waardoor hij scheef staat. Ik ben dan wel gehandicapt, maar het is niet het einde van de wereld. Ik kijk naar wat ik wel kan en niet naar wat ik niet kan. Boksen geeft mij een stoer gevoel en maakt mij mentaal heel sterk.


Eigenlijk heb ik twee jaar geleden mijn 'laatste' wedstrijd al gebokst, maar ik doe het nu nog een keer voor Kika. Ik heb twee keer in 1 jaar teelbalkanker gehad. Het was een heftige periode. Vooral de tweede keer, omdat ik in die periode mijn broer aan kanker ben verloren. In totaal heb ik zeventien bestralingen gehad, maar ben er wel weer bovenop gekomen. Daarom vind ik het erg belangrijk om me voor Kika in te zetten.


Na 1 februari 2020 ga ik aan de slag als trainer en ga ik me concentreren op mijn leerling. Zij is nu vijftien en ik wil haar zo goed mogelijk begeleiden. Ik blijf dus met boksen verbonden, maar geen wedstrijden meer. Dat is mooi geweest. " - @dennis1979001 (40) uit Eindhoven.Bron: www.omroepbrabant.nl