Bonhoeffer College in Enschede fietst 25 mille bij elkaar voor KiKA.

10-07-2019 16:54


Auteur: Redactie Tubantia.Foto: Bonhoeffer.

 
ENSCHEDE - Leerlingen en leraren van het Bonhoeffer College hebben 25.000 euro bijeen gefietst voor de stichting KiKa. Dinsdagavond werd het bedrag overhandigd aan vertegenwoordigers van de stichting, die zich inzet om behandeling van kanker bij kinderen te verbeteren.


Het bedrag is bijeengebracht door een groep van 51 leerlingen en tien docenten. Samen beklommen ze op 1 juli de Alpe d'Huez in Frankrijk. De groep vertrok op zaterdag 29 juni in het gezelschap van ouders. 


Op maandag 1 juli 2019 begon de beklimming vanuit het dorp Le Bourg d'Oisans. Het was een pittige beklimming van ruim 13 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 % en 21 haarspeldbochten. Iedereen haalde de top.


Grenzen verleggen:

De deelnemers haalden zo ruim 24.000 euro op voor KiKa. Het Bonhoeffer College vult dat bedrag aan tot 25.000 euro. "We kijken terug op een fantastische fietstocht", zegt gymdocent en medeorganisator Ruud Roelofs. 


"Het is een ervaring die onze leerlingen niet snel zullen vergeten. Niet alleen vanwege het sterke groepsgevoel dat ontstaat, maar ook leren ze hun eigen grenzen kennen en verleggen."Foto: Bonhoeffer College. 

Bron: www.ad.nl