‘Borstendokter’ Khouri praat artsen van Rijnstate bij over lipofilling. Met lichaamseigen vet een nieuwe borst vormen.

02-12-2021 16:44


Auteur: Peter Kemperman - ad.nl/arnhemDokter Khouri tijdens zijn bezoek aan de artsen van ziekenhuis Rijnstate.

Dokter Khouri tijdens zijn bezoek aan de artsen van ziekenhuis Rijnstate. 

Foto: Ziekenhuis Rijnstate.


ARNHEM - Hoog bezoek deze week in het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate. Vanuit Miami was de Amerikaanse arts Roger Khouri overgekomen om zijn Nederlandse collega's bij te praten over de nieuwe operatieve techniek waarvan hij de bedenker is: lipofilling.


Bij lipofilling wordt overtollig vet uit het lichaam weggezogen en vervolgens weer gebruikt  om een door kanker aangetaste borst volledig te vormen of te herstellen. In Nederland loopt op dit moment een groot onderzoek naar de toepassing ervan. De plastisch chirurgen van Rijnstate werken hier ook aan mee.


Khouri is zijn carrière begonnen als pionier op het gebied van reconstructieve microchirurgie en borstreconstructies. Inmiddels is hij een wereldwijde expert in het gebruik van lichaamseigen vet voor genoemde reconstructies. Hij traint en schoolt overal ter wereld plastisch chirurgen. 


In Rijnstate konden de in borstreconstructies gespecialiseerde plastisch chirurgen Henriette Kroese-Deutman en Corinne Schouten van dichtbij kennismaken met het enthousiasme en de bevlogenheid van de Amerikaanse arts. Daarnaast werden zij door hem meegenomen in de nieuwste inzichten op het gebied van lipofilling. Schouten: ,,Lipofilling is de toekomst."
Bron: www.ad.nl