Borstkankerziekenhuis AMZ in Bilthoven scoort het best.

07-12-2021 17:17


Auteur: Mirella Waaijenberg - ad.nl/utrechtEen op de zeven vrouwen in Nederland krijgt te maken met borstkanker.

Een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt te maken met borstkanker. 

Foto: Alexander Monro Ziekenhuis.


Het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) uit Bilthoven is dinsdag door ZorgkaartNederland uitgeroepen tot meest gewaardeerde ziekenhuis van Nederland. 


Het ziekenhuis staat met een gemiddelde beoordeling van een 9,4 op bovenaan op de lijst van ziekenhuizen en klinieken. Afgelopen twee jaar wist het AMZ ook al de top 10 in deze categorie te bereiken. Het ziekenhuis, dat gespecialiseerd is in kanker, behaalde eveneens de maximale score voor de behandeling van borstkanker. De kwaliteit daarvan is onderzocht door EW Magazine.


Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis laat weten dat ze trots is op de behaalde resultaten. "Ze maken zichtbaar dat ons landelijk toegankelijke ziekenhuis wordt erkend als expertisecentrum voor patiëntgerichte, excellente borst(kanker)zorg."


Zorg verbeterd:


De zorg voor borstkankerpatiënten is de afgelopen jaren verbeterd. Toch is het noodzakelijk om deze zorg nog verder te ontwikkelen. Borstkanker is de meest geconstateerde vorm van kanker bij vrouwen. Jaarlijks krijgen in Nederland ruim zeventienduizend vrouwen met de ziekte (inclusief voorloperstadium) te maken. Ook overlijden er ieder jaar nog altijd ruim drieduizend vrouwen aan. Uiteindelijk krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker. 


Het Alexander Monro Ziekenhuis is gespecialiseerd in het diagnosticeren van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen en erfelijke aanleg. Het ziekenhuis houdt zich daarnaast bezig met second opinions en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek.
Bron: www.ad.nl