Borstkliniek erkend als coördinerend oncologisch zorgprogramma te België.

15-09-2021 11:18


Auteur: Chris Van Rompaey - nieuwsblad.beBorstkliniek erkend als coördinerend oncologisch zorgprogramma

Dokter Sabine Dobbelaere. 

FOTO: RR.


LIER - De borstkliniek van het Heilig Hartziekenhuis in Lier is erkend als coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker.


Een ziekenhuis krijgt deze erkenning wanneer jaarlijks de kaap van 125 nieuwe diagnoses van borstkanker wordt overschreden. "Maar dat is niet alles. Onze gespecialiseerde borstkliniek is gericht op zowel diagnose als multidisciplinaire behandeling van kwaadaardige aandoeningen van de borst(en), een opvolging op maat van de patiënt, reconstructie en revalidatie. Dat is wat onze borstkliniek in Lier ook typeert", zegt diensthoofd Sabine Dobbelaere.


"De komst van jonge artsen plastische chirurgie, namelijk Lynn De Roeck en Ina Vrints, zorgt er bovendien dat we al vanaf dag 1 in overleg gaan met onze patiënten met oog op eventuele reconstructie. Ook de dienst medische beeldvorming heeft zeer gespecialiseerde artsen voor borstdiagnostiek ter beschikking. En als een risico bestaat voor het krijgen van borstkanker voeren we een erfelijkheidsonderzoek uit. Deze vooruitstrevende aanpak zorgt ervoor dat de patiënten meteen een goed beeld hebben over de mogelijkheden tijdens en na hun behandeling."


"Onze artsen staan kort bij de patiënt en de patiënt staat centraal in het hele zorgproces. Ook de borstverpleegkundigen, psychologen en het oncologisch support team zorgen voor de nodige ondersteuning en dit zowel voor de patiënten als hun naasten. Zo organiseren we jaarlijks een aantal activiteiten georganiseerd voor patiënten en hun omgeving. Denk maar aan de Dag tegen Kanker of de Lierse Vlaaikenswandeling op zondag 24 oktober 2021", aldus dokter Dobbelaere.


www.borstklinieklier.be
Bron: www.nieuwsblad.be