Bram (8) laat al twee jaar zijn haar groeien voor zieke kinderen: ‘Hoop dat er kindje heel blij gaat worden’.

05-04-2023 19:01

 

 

 

MET VIDEO: Wat stoer, wat een kanjer ben je! Het regent complimenten voor de 8-jarige Bram uit Gouda. En belangrijker, het regent ook donaties. Want Bram de Bruijn heeft een mooi doel voor ogen: hij doneert zijn haardos aan de Stichting Haarwensen.

 

Dat kwam zo: zijn moeder Marjolein (40) is sinds jaar en dag stamceldonor en dat zette Bram aan het denken. ,,Mam, wat kun je nog meer doen om te doneren? Bloed of zo?’’ Nou, ook haren bijvoorbeeld, reageerde zij op vragen van de toen 6-jarige Gouwenaar. ,,En toen besloot hij zélf om z'n haren te laten groeien’’, vertelt moeder De Bruijn.

 

Nu droeg Bram zijn haar altijd al vrij lang. En dus besloot hij z’n dos ongemoeid te laten. Hij meldde zich met hulp van zijn ouders aan bij de Stichting Haarwensen en schreef zélf z’n wervingstekst. ,,Ik laat het sinds twee jaar groeien en het is op sommige plekken al 42 centimeter lang. Dus dat gaat heel goed.’’

 

 

Hopen dat een kindje heel blij gaat worden:


Eind april 2023 is het zover; dan zet kapsalon Curious Scissors de schaar in zijn mooie vlecht. Maar het betekent ook dat hij dan zoveel mogelijk geld bijeen moet hebben gebracht.

 

 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 
 
 
De jonge rugbyer Bram de Bruijn (8) zamelt via Stichting Haarwensen geld in voor het doneren van zijn haardos.
De jonge rugbyer Bram de Bruijn (8) zamelt via Stichting Haarwensen geld in voor het doneren van zijn haardos. 

Foto: Sandra Zeilstra.

 
 
 
 
 
 
 
 
Op zijn webpagina bij Haarwensen schrijft hij: ,,Ik heb mijn haar gespaard voor kinderen met alopecia en kinderen die kaal zijn geworden door kanker. Ik hoop dat er een kindje is dat heel blij gaat worden van de pruik die van mijn haren wordt gemaakt.’’ Het kost echter al gauw 1500 euro om een pruik te maken.
 

En, hoe gaat het met de actie? Heel goed, reageert Bram. ,,Ik ben al bijna over de helft!’’ En inderdaad, met een tussenstand van 660 euro is de jonge Gouwenaar een flink eind in de goede richting.

 

 

Heel betrokken mannetje:


Hij is lid van de Rugby Football Club Gouda en heeft dus zijn team gemobiliseerd. ,,En de trainer heeft gevraagd of zijn oproep ook in de andere app-groepen van de club mag’’, vult zijn moeder aan. Bram: ,,Ik krijg heel veel reacties uit de club en ze helpen mij goed mee.’’
 
 
 
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 
 
 
Bram en zijn moeder Marjolein.
Bram en zijn moeder Marjolein. 

Foto: Sandra Zeilstra.

 
 
 
 
 
 
 
Hij zet zich er met hart en ziel voor in. Dinsdag heeft hij op school een presentatie erover gegeven. ,,Hij vindt het gewoon heel mooi om anderen te steunen. Het is een heel betrokken mannetje’’, constateert moeder Marjolein.
 

En dat blijkt wel uit de vele reacties op de Haarwensen-site: ,,Bram, wat vind ik jou een goed mens. En wat heb je veel geduld gehad om dit te doen, heel indrukwekkend.’’

 

 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 

 

 

 

Bron: www.ad.nl