Breien van troostvriendjes en breiboezems: in Adamas Inloophuis te Nieuw - Vennep op 22 Juni 2020.

22-06-2020 14:00
Op 22 juni 2020 van 14:00 tot 16:00 uur breien we troostvriendjes en breiboezems:


Troostvriendjes

Een troostvriendje is een knuffel voor kinderen. Kinderen hebben vaak moeite om zorgen en angsten te verwerken. Het troostvriendje kan daar bij helpen. Een kind kan opschrijven wat hem of haar dwars zit, of een tekening maken. Familieleden kunnen ook iets troostends opschrijven.


De briefjes gaan in de mond van het troostdiertje en dan gaat de rits dicht. Op een later moment kan het kind er dan, misschien samen met de ouder, nog eens naar kijken.


Wij zorgen voor de katoen, en de vulling. Fijn als je zelf haak- of breinaalden kunt meenemen.


Breiboezems:

Knitted Knockers.nl is een netwerk van vrouwen die borstprotheses breien en haken in verschillende maten, voor vrouwen met een hele of gedeeltelijke borstamputatie. Er zijn wereldwijd groepen aan het werk om de vele vrouwen die borstkanker hebben, een beetje verlichting en medeleven te brengen. Zij breien protheses op aanvraag of als voorraad en deze worden ook in het Spaarne Gasthuis aangeboden aan vrouwen die een borstamputatie gehad hebben.


Het is vrij voor iedereen om mee te doen en om zelf een borstprothese te breien voor een vriendin, een moeder, een dochter of een buurvrouw.


Wij zorgen voor de katoen, en de vulling. De patronen zijn voor 2 naalden met knop, 4 sokkennaalden of gehaakt 3,5 mm. Fijn als je dit zelf kunt meenemen.


Je kunt ook een prothese laten breien. Plaats je bestelling via het online bestelformulier


Begeleiding:

Manon Jansen en een gastvrouw.


Kosten:

Gratis.


Locatie:

Adamas Inloophuis,

Eugenie Prévinaireweg 61,

Nieuw-Vennep.


Aanmelden:breiboezem   

Bron: www.adamas-inloophuis.nl