Broer van Kangoeroes-speler Trevor Thompson vecht tegen kanker: “Ik denk veel aan hem”.

11-11-2020 15:28Auteur: Dirk Bogaerts - hln.be/mechelenKangoeroes Mechelen trok met Trevor Thompson een stevige speler aan. 

Kangoeroes Mechelen trok met Trevor Thompson een stevige speler aan.

Foto: Mpics.

Basketbal em: lKangoeroes Mechelen gaat weer oefenen. Er wacht het team uit de EuroMillions League een dubbele confrontatie tegen Limburg United. De eerste wedstrijd is nu vrijdag 13 november 2020 (19 uur) aan de Winketkaai, zondag 15 november 2020. (15 uur) speelt het in Limburg. Marvin Clark en Vic Van Oosterwyck zijn twijfelachtig. 


Kangoeroes heeft zijn pijnpunt aangepakt. Een goede, betaalbare center, daar had coach Paul Vervaeck nood aan. Een witte merel, waar iedere trainer zo actief naar hengelt. Een miscast zoals vorig jaar wil de fusieclub dit jaar niet meer meemaken. Kinney Griffin en vooral Eric Stuteville acteerden nooit op niveau. Dit keer maakte de club een meer beredeneerde keuze. Met Trevor Thompson trokken de Maneblussers een wedstrijdbepalende bordenspeler aan. Want Thompson kan wegen op een verdediging.


Ondanks enkele oefenwedstrijden kunnen we, met enige voorzichtigheid weliswaar, zeggen dat de man uit Indiana een troef is. Samen met Jito Kok maakt de Amerikaan  - 2m13 groot en 112 kilo  - deel uit van de Mechelse luchtbrigade. Voor heel wat watchers is Thompson - even interim bij Antwerp Giants - geen onbekende. De ex-Giant heeft lengte, body en twijfelt niet als hij openstaat om op doel te mikken. Een risicotransfer kan Thompson niet genoemd worden (ervaring in Frankrijk, Litouwen en Tsjechië, red.). Of de Amerikaan de hoge verwachtingen kan inlossen, hangt in de eerste plaats van de speler zelf af. Garantie op succes is er natuurlijk nooit.


Opgegroeid in groot gezin:

Thompson komt uit een groot gezin van tien broers en zussen. Vooral zijn kleine broer van zestien jaar ligt hem bijzonder nauw aan het hart. "Ik probeer hem zoveel mogelijk te bellen, als het kan elke dag", zegt Thompons over het zwaar getroffen familielid. "Cade is een strijd aan het voeren tegen botkanker, hij heeft een tumor in zijn been. Het is iets dat me maar moeilijk loslaat en vooral diep raakt. Aan mijn familie ben ik gehecht. Hem dagelijks moed inspreken langs de telefoon, meer kan ik vanop afstand niet doen, wat niet zo evident is. Ik geef toe: het is niet altijd gemakkelijk om hier alleen te zijn, ook al zijn de mensen aardig."


"Voor het moment wordt Cade met chemotherapie behandeld. Het effect daarvan weten we pas na verloop van tijd. Weet je, mijn twee jongste broers hebben het talent om het te maken in NFL-League (de grootste professionele American football-league in de Verenigde Staten, red.). Cade heeft er de aanleg voor. Met de hulp van God moet het hem lukken om deze ziekte te overwinnen. Ik bewonder hem", klinkt Thompon hoopvol.


Oefenduel:

Vrijdag kunnen Thompson en co hun zinnen nog eens  verzetten in het oefenduel tegen Limburg United.  "Deze transfer naar Mechelen was een opportuniteit, ik bekijk het als een nieuwe start in mijn carrière. Werkpunten zijn er altijd. Eens op het terrein geef ik het beste van mezelf. Energie brengen en  klaar staan voor de coach en het team, daarvoor ben ik naar Mechelen gekomen. Er lopen hier heel wat goede spelers rond", aldus Trevor Thompson.
Bron: www.hln.be