Bus bevolkingsonderzoek niet terug in Hasselt.

05-06-2022 19:02

 

 

Auteur: Enrico Kolk, eindredacteur van De Stadskoerier.

 

 

Foto: Enrico Kolk.

 

 

 

HASSELT – De bus van het bevolkingsonderzoek komt niet weer terug in Hasselt. Wethouder Jan van der Poel zei dat donderdagvond in de raadsvergadering, na vragen van Kira Fijn (BGZ). De gemeente had erop aangedrongen om de bus weer terug te laten komen in de Hanzestad. 

 

 

De bus komt wel naar Genemuiden en Zwartsluis, maar staat niet meer in Hasselt.

 


Dat wordt bepaald door Bevolkingsonderzoek Oost. “Zij zijn nog niet tot een andere afweging gekomen”, aldus Van der Poel. 

 

Ook stond de bus er ineens niet meer elke twee jaar, maar driejaarlijks. Daarover stuurde de gemeente een brief naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “Het was in verband met capaciteitsproblemen en efficiency teruggebracht naar een keer in de drie jaar”, legde Van der Poel uit. “Het ministerie streeft ernaar de tweejaarlijkse frequentie in 2024 weer in te voeren. Daar blijven we de aandacht op houden.”

 

 

In diezelfde brief gaf de gemeente aan de bus ook graag weer terug te zien in Hasselt. “Maar dat ligt niet in handen van ons en ook niet van VWS, maar bij Bevolkingsonderzoek Oost.” De gemeente houdt de vinger aan de pols, beloofde Van der Poel.

 

 

Bron: www.destadskoerier.nl