Canadese vrouw zoekt gestolen teddybeer waar spraakbericht overleden moeder op staat.

28-07-2020 16:32


Auteur: Buitenlandredactie - ad.nl



Op de teddybeer staat een opname van Soriano's moeder. 

Op de teddybeer staat een opname van Soriano's moeder.

Foto: Twitter.





De Canadese Mara Soriano (28) is op zoek naar de teddybeer die vorige week tijdens haar verhuizing werd gestolen. Voor haar is het knuffelbeest namelijk veel meer dan jeugdsentiment: op de beer staat een audio-opname van haar aan kanker overleden moeder.

Toen Soriano en haar verloofde de verhuiswagen bij hun nieuwe stekje in Vancouver aan het uitladen waren, werd een grote tas gestolen waar behalve hun paspoorten, verzekeringsdocumenten en een iPad ook een grote beer met een wit-rode jurk in zat.


,,Die beer is zo belangrijk voor mij omdat er een boodschap van mijn moeder op staat. Ze zegt daarin dat ze van me houdt, dat ze trots op me is en dat ze altijd bij mij zal zijn", zegt Soriano tegen CNN. Haar moeder stierf vorig jaar op 53-jarige leeftijd aan kanker. Net zoals haar moeder draagt het knuffelbeest een bril met zwart montuur.



Fietsongeluk:

Soriano verloor de tas uit het oog omdat een vriend, die op weg was om te helpen bij het verhuizen, een ongeluk met de fiets had gehad.


,,Ik zette alles naast de verhuiswagen en probeerde zo snel mogelijk bij mijn vriend te komen'', zegt Soriano. ,,Maar in alle haast vergat ik mijn verloofde te zeggen dat ik de tas voor de verhuiswagen had gezet.''


Met haar vriend kwam alles in orde, maar toen Soriano terugkeerde naar het appartement, kon ze de tas nergens vinden. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe iemand de tas oppakt en ermee wegwandelt.


Op Twitter verspreidde Mara een opsporingsbericht voor de beer, dat onder anderen door Canadees acteur Ryan Reynolds werd opgepikt.


Hij loofde een beloning van 5000 dollar (omgerekend 4270 euro) uit voor de vinder.




Bron: www.ad.nl