Carma begint scholenproject om kanker bespreekbaar te maken met kinderen.

22-02-2023 18:17

 

 

Auteur: Fred Vermeer - ad.nl/westland

 

 

Carma in de klas bij de kinderen van groep 7 en 8 van de Joannesschool in Naaldwijk.

Carma in de klas bij de kinderen van groep 7 en 8 van de Joannesschool in Naaldwijk. 

Foto: PR.

 
 
 
 
 
 
Carma, het centrum voor leven met kanker aan de Dijkweg in Naaldwijk, is begonnen met een scholenproject om het woord kanker met kinderen bespreekbaar te maken. Medewerkers van Carma gaan aan de hand van een presentatie in gesprek met de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool.
 
 
Daarbij komt onder meer de vraag aan de orde wat het met je doet als je met kanker in je omgeving te maken krijgt. Ook is het doel van het project kinderen bewust te laten worden van het gebruik van kanker als scheldwoord.
 
 
 

Ondersteuning:


Bijna ieder kind in de klas kent wel iemand die ziek is (geweest), van zijn opa, moeder tot buurman, stelt Carma. Daarom wordt in het project ook aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondersteuning van kinderen en tieners bij Carma KidsClub en Young Carma.
 
 
 

Leerkrachten en directeuren van Westlandse basisscholen die geïnteresseerd zijn in dit project kunnen contact opnemen via info@carmacentrum.nl

 

 

 Medewerkers van Carma waren onlangs al te gast bij de kinderen in de groepen 7 en 8 van de Joannesschool aan het Wollegras in Naaldwijk.

 

 

 

Bron: www.ad.nl