Carnavalsposter en -schilderij Miriam Vleugels voor KiKa.

17-02-2020 16:46


Auteur: Redactie - limburger.nlCarnavalsposter en -schilderij Miriam Vleugels voor KiKa

Afbeelding: Miriam Vleugels.
Kunstenares Miriam Vleugels heeft opnieuw een carnavalsposter gemaakt waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat: KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.


Ook heeft de Kerkraadse een schilderij gemaakt dat ter veiling wordt aangeboden. Bieden op het schilderij, formaat: 1.40 m hoog en 1.00 m breed, is mogelijk tot Aswoensdag 10.00 uur.


Uitbundigheid:

Op de poster, verkrijgbaar bij alle vestigingen van Albert Heijn in Limburg, dwarrelt de confetti rijkelijk neer over een kindje in een kostuum. "Dat symboliseert hoe velen onder ons zo trots als een pauw zijn op dit mooie volksfeest en onze creatieve kostuums en praalwagens. En dat alles in een sfeer van muzikale uitbundigheid zoals de dansende hamster laat zien", vertelt de kunstenares.


Brede lach:

"Helaas worden er dagelijks kinderen geconfronteerd met de vreselijke ziekte kanker. Dan zijn de zorgen vaak groter dan de zin of mogelijkheid om carnaval te vieren. Wij hopen dat de donaties voor de posters en de verkoop van het schilderij zoveel geld zullen opleveren voor onderzoek naar kinderkanker zodat wij ook bij díe kinderen een brede lach op het gezicht kunnen toveren."


In 2018 begon Miriam Vleugels samen met de supermarktketen op kleine schaal de poster/schilderij-actie. Met de opbrengst, bijna 1000 euro, kon carnavalsvereniging De Marotte hun jaarlijkse carnavalsmiddag voor senioren opleuken. In 2019 werd het initiatief uitgebreid en zorgde een oplage van 25.000 posters en de veiling van het schilderij voor 5631 euro. Dat bedrag werd geschonken aan het Ronald McDonald Huis in Houthem. Van het huidige ontwerp zijn 30.000 posters gedrukt.Wilt u ook een bod uitbrengen op het schilderij?

Dat is mogelijk via een SMS of App naar Miriam Vleugels: 0651990534. De veiling en de biedingen zijn te volgen via de diverse socialmediakanalen van Miriam Vleugels.
Bron: www.limburger.nl