Carry Slee, Thomas Acda en Rik Hoogendoorn werken samen voor gezinnen met kinderen die kanker hebben.

23-12-2021 16:38Auteur: Bernie van Unen - ad.nl/utrechtHet boek waarmee geld opgehaald wordt voor de bouw van een vakantiehuis in Doorn.

Het boek waarmee geld opgehaald wordt voor de bouw van een vakantiehuis in Doorn. 

Foto: Stichting Gaandeweg.

Een unieke samenwerking tussen een aantal schrijvers, zangers en acteurs heeft geleid tot het kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen. Met dit boek wordt geld verzameld voor de Stichting Gaandeweg. Met de opbrengst wordt in Doorn een vakantiehuis gebouwd voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft.


Nooit eerder bundelden zo veel grote namen de krachten voor het goede doel. Variërend van kinderboekenschrijfster Carry Slee, Sesamstraat-acteur Rik Hoogendoorn tot zanger/acteur Thomas Acda en illustrator Thé Tjong-Khing. Het resultaat is een kinderboek bomvol geestige, ontroerende en vooral hartverwarmende verhalen en illustraties.


Pepijn Lanen aka Faberyayo, rapper van De Jeugd van Tegenwoordig, vindt het eindresultaat heel mooi. Hij schreef het verhaal Kroky de schnitzel & het miniatuur avontuur. ,,Ik zou willen dat ik in mijn jeugd zelf uit zo'n mooi boek was voorgelezen."


Belangeloos:


Iedereen heeft geheel belangeloos meegewerkt zodat de opbrengst voor 100 procent naar Stichting Gaandeweg gaat. Dit doet ook uitgeverij Rubinstein. Stichting Gaandeweg zet zich al ruim dertig jaar lang in voor gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft. De stichting zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even gezin kan zijn. 'Van ziekenhuis naar vakantiehuis', is dan ook het motto van Gaandeweg.


Sinds de opening in 2018 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, komen veel gezinnen bij de stichting terecht. Als ze dan een weekje of lang weekend weg kunnen, willen ze graag in de nabijheid van hun behandelend arts zijn.


Stichting Gaandeweg bouwt daarom dit nieuwe vakantiehuis in de buurt van het Prinses Máxima Centrum.


De oplevering is in het voorjaar van 2022.
Bron: www.ad.nl