Chocoladeletters voor Alpe d’HuZes.

14-10-2021 17:34Alpe d'HuZes is een niet meer weg te denken fenomeen onder de goede doelen: een uniek sportief evenement, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez, onder het motto 'opgeven is geen optie'. Nathalie Heilbron en dochter Demi uit Zeewolde dragen creatief hun steentje bij.


Moeder en dochter maken deel uit van het tienkoppige #TeamHennie, een eerbetoon aan goede vriendin Hennie van As die in 2019 overleed aan kanker. Dit team van naaste familie en vrienden beklimt de beruchte berg te voet, en gaat de uitdaging van geld inzamelen op een heel originele manier aan. "Vanuit de organisatie van Alpe d'HuZes wordt per team een streefbedrag van € 25.000,- aangehouden", legt Nathalie uit in Zeewolde Actueel. "Niet strikt, niet 'verplicht', maar een bepaald doel voor ogen, dat helpt en stimuleert. Omgerekend moet elk teamlid dus € 2500,- zien in te zamelen. En om eerlijk te zijn: dat loopt al heel aardig!"


Nathalie doelt daarmee vooral op haar laatste actie voor #TeamHennie, waarvoor ze een oriënterend mailtje stuurde naar een Zeewolder onderneming die in chocoladeproducten doet: La Bonbonnerie. "Ik vroeg of het mogelijk was om, richting het Sinterklaasfeest, chocoladeletters bij hun in te kopen om weer te kunnen verkopen, met natuurlijk een marge voor het goede doel. Prompt kreeg ik een enthousiast mailtje terug: ze voelden er wel voor, tegen een zacht prijsje. Geweldig, toch?" 


De letters zijn te bestellen in de smaken melk, puur en wit, in twee formaten: 190 gram en 240 gram. De kleine versie kost € 5,- waarvan € 2,- naar #TeamHennie gaat. De grote versie is verkrijgbaar voor € 7,- en daarvan is € 2,50 voor #TeamHennie. Bestellingen uit Zeewolde, Nijkerk, Nijkerkerveen of Amersfoort worden aan huis bezorgd in de laatste week van november. Persoonlijk afhalen? Eerder voorproeven? Dat kan allemaal.Laat het weten en bestel via chocoladebestellen@gmail.com


Doneren zonder bestellen kan ook: https://steunactie.nl/actie/teamhennie-alpe-d-huzes . Het KWF is er blij mee.
Bron: www.lokaleomroepzeewolde.nl