Christiane Amanpour deelt met kijkers haar diagnose kanker.

15-06-2021 18:29Auteur: MAAIKE TAAI - lonradio.nl"Ik heb een succesvolle grote operatie ondergaan om het te verwijderen, en nu onderga ik enkele maanden chemotherapie om de beste langetermijnprognose te krijgen, ik heb er vertrouwen in", zei Amanpour aan het begin van haar dagelijkse tv-show.


Amanpour, 63, is een van 's werelds bekendste journalisten, deels vanwege haar gedurfde berichtgeving over internationale conflicten. Door de diagnose is ze vier weken uit de lucht geweest.


In haar on-air aankondiging merkte Amanpour op dat eierstokkanker extreem veel voorkomt en 'miljoenen vrouwen over de hele wereld' treft.


Amanpour, die afmeerde van haar hoofdvestiging in Londen, zei dat ze "gelukkig is met een ziektekostenverzekering door werk en de geweldige artsen die me behandelen in een land dat natuurlijk wordt ondersteund door de geweldige NHS", verwijzend naar de Britse National Health Service .


Na over de operatie en chemotherapie te hebben gesproken, zei Amanpour: "Ik vertel je dit omwille van de transparantie, maar eigenlijk vooral als een schreeuw om een ​​vroege diagnose." Ze zei dat ze "vrouwen wilde aansporen om zichzelf voor te lichten over deze ziekte; om alle controles en scans zo regelmatig mogelijk te krijgen; om altijd naar je lichaam te luisteren; en natuurlijk om ervoor te zorgen dat je legitieme medische zorgen niet worden genegeerd of geminimaliseerd."


Amanpour bedankte ook haar programmastaf en Piana Gulodriga, analist global affairs bij CNN, die de afgelopen vier weken aan Amanpour heeft gewerkt.
Bron: www.lonradio.nl