Collecte Maag Lever Darm Stichting.

16-06-2021 12:15

De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 21 juni. In die week gaan 12.000 mensen de straat op voor ruim 2 miljoen mensen die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun spijsverteringsziekte.


Vele Nederlanders kampen met een ziekte in één van de spijsverteringsorganen. Het gaat om ziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of coeliakie (glutenallergie), die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloedt, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker.


Met de opbrengst van de collecte financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richt de stichting zich op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden. Meer grip op de spijsvertering redt levens.Van maandag 21 juni 2021 tot en met zaterdag 26 juni 2021 kan er een collectant bij je aan de deur komen voor een vrijwillige bijdrage.


De Maag Lever Darm Stichting hoopt op je steun. Je kunt contant geven aan de deur, maar ook via de QR-code. Samen strijden we voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Bron: www.scherpenzeelsekrant.nl/deeljenieuws/nieuws