Congress For Better Days schenkt €25000 aan onderzoek naar hersentumoren te België.

23-12-2019 20:47


Auteur: Eddy Lefevre - nieuwsblad.beCongress For Better Days schenkt €25000 aan onderzoek naar hersentumoren

Foto: LEZ.
Zulte - Het Congress For Better Days werd zaterdag 21 Dec 2019  en onverhoopt succes. 129 mensen werden op een interessante manier wegwijs gemaakt in hoe het onderzoek van het oncologisch team van Prof. Bart Neyns en Prof. Johnny Duerinck een signaal van hoop is voor mensen met een hersentumor. De beelden waren soms wel heftig,  maar de hoop dat ze de goede richting uitgaan werd mooi duidelijk.         

               

Hun dankbaarheid ging uit naar de vzw Live For Better Days en ook veel van de aanwezigen, die reeds een actie organiseerden voor Live For Better Days, werden door iedereen gewaardeerd. Een toehoorder verwoordde het heel mooi: 'Chapeau hoe de twee proffen hier in ons kleine Zulte, midden hun hectisch bezig zijn  de tijd nemen om op een duidelijke manier alles voor te stellen en nadien los in de bar nog de tijd te nemen om met de mensen te praten.'


Ellen Snoeck, voorzitter van de vzw en zelf ook patiënte,verwoordde mooi de hoop:


Blijf altijd op het beste hopen

zelfs als je stiekem op wil geven

soms droom je deuren open

die anders dicht waren gebleven.De twee cheques waren goed voor iets meer dan 25 000 euro. Die gaan naar het onderzoek van Prof. Dr Neyns van UZ Jette voor specifiek hersentumoren. De cheque van 12 000 euro kwam van de vzw Live For Better Days zelf en nog eens 13088,5 euro van Sparta Dikkebus via de Warmste Week die Live For Better Days als hun goed doel hadden gekozen.


Steven Suffys van Sparta Dikkebus had Ellen leren kennen, omdat ze samen in behandeling zijn bij Dr. Neyns. Tot twee maand terug waren ze nog onbekenden voor elkaar, maar nu realiseren ze dit uitzonderlijk exploot.
Bron: www.nieuwsblad.be