CORONANIEUWS: IntermeZZo blijft open, met aanpassingen.

14-10-2020 18:48

De maatregelen van het kabinet zijn fors aangescherpt voor de komende vier weken. Wat betekent dit voor de gasten van IntermeZZo? Het goede nieuws is dat we open blijven! Met aanpassingen om zo veilig mogelijk te kunnen werken.


De grote lijn is: beperken van het aantal contacten op locatie. Dat betekent: kleinere groepen bij activiteiten, minder gasten en vrijwilligers tegelijkertijd op locatie. Daarnaast strikt gebruik van mondneusmaskers en extra schoonmaak. Uiteraard blijven ook bij IntermeZZo alle bestaande landelijke voorschriften van kracht: 1,5 afstand, hoest/nies hygiëne, handen desinfecteren. Allerbelangrijkste: bij corona gerelateerde klachten: thuis blijven.  Dat kunnen we niet genoeg benadrukken.  De uitwerking van de nieuwe maatregelen, vertaald voor IntermeZZo, staat hier puntsgewijs vermeld.


IntermeZZo was al coronaproof (bij een controle door Isala), we zetten er nog een tandje bij in het belang van ons allen. Onze ondersteuning van mensen met kanker en hun naast naasten is en blijft nodig. Juist nu.


Wat moet je als bezoeker weten:

IntermeZZo heeft de landelijke maatregelen vertaald naar veiligheidsmaatregelen voor de activiteiten. Dit houdt in:


 1. Mondneusmaskers dragen. We werken conform de richtlijnen. Zowel vrijwilligers als gasten dragen een mondneusmasker op locatie van IntermeZZO. Alleen bij drinken of een gesprek/activiteit zittend aan tafel, mag het af.
 2. Minimalisering groepsgrootte. Groepen worden teruggebracht naar maximaal 3 deelnemers en 1 workshopleider/docent. Hierover is overleg met de docenten/workshopleiders. Deelnemers aan de groepsactiviteiten worden gebeld. Mogelijk worden bestaande groepen gesplitst. Wekelijks wordt gekeken wat de mogelijkheden en wensen zijn.
 3. Eén op één behandeling gaan door. Zoals massage, schoonheidsbehandeling, kleuradvies, enzovoorts. Behandelaar én gast dragen een mondneusmasker omdat de afstand van 1,5 meter hier niet kan worden gewaarborgd. Bij de schoonheidsbehandeling worden de beroepsvoorschriften in acht genomen.
 4. Heb je twijfel, onzekerheid of voel je je niet veilig: bel gerust je afspraak af. Graag ruim tevoren.
 5. Opmerking: de mondneusmaskers zijn voor niemand prettig. We gebruiken ze wel en strikt om elkaar te beschermen! Lukt het jou niet om het neusmondmasker te dragen wanneer je je beweegt/verplaatst op onze locatie (in gesprek aan tafel mag het af), schroom niet om te bellen. We kunnen je telefonisch te woord staan, naar je luisteren, een gesprek aangaan. Het is op afstand, maar we willen je, juist nu, ook nabij zijn. Bel dus gerust, op werkdagen zijn we bereikbaar van 9.00-17.00 uur.


Welke maatregelen blijven:

 1. Bij klachten: blijf thuis
 2. Uitvraag bij de deur op corona gerelateerde klachten + ontsmetting van de handen.
 3. we houden 1,5 meter afstand tot elkaar. De locatie is daarop ingericht.
 4. Eénrichtingsverkeer binnen, via de tuin naar buiten.
 5. Als het toch gebeurt: hoest/ nies in je elleboog.
 6. Uiteraard goede handhygiëne. En bij IntermeZZo wordt extra secuur gepoetst.
Bron: www.intermezzo-zwolle.nl/nieuws