CSW loopt ruim 50.000 euro bijeen voor bestrijding kanker.

23-10-2021 18:16


Auteur: Arjen Nijmeijer - pzc.nl/walcherenMarloes de Visser en Leonard van Moolenbroek van de CSW met de cheque voor het KWF.

Marloes de Visser en Leonard van Moolenbroek van de CSW met de cheque voor het KWF. 

Foto: Rob Marinissen.

VLISSINGEN - Leerlingen en medewerkers van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) hebben meer dan 50.000 euro bij elkaar gelopen voor KWF Kankerbestrijding.


De leerlingen en teamleden namen deel aan de KWF sponsorloop op de drie vestigingen van de school: Bestevaêr, Van de Perre en Toorop. Bovendien deed een deel van het team van CSW mee aan de 8 of 21 kilometer tijdens de Amsterdam Marathon. 


Docent Kunstvakken op CSW Toorop Rob Marinissen: ,,De missie van CSW houdt niet op bij de muren van de school. Kanker is een rotziekte die veel van ons raakt. Het was hartverwarmend om te zien hoe de leerlingen zich inzetten voor dit doel. De sponsoractie heeft veel hardlooptalent in de spotlights gezet en bijgedragen aan het maatschappelijk bewustzijn van onze leerlingen."


De drie leerlingen die het meeste sponsorgeld bij elkaar liepen (Liam Holtkamp op Bestevaêr, Kane van Unen op Van de Perre en Wessel van der Want op Toorop) ontvingen deze week een cheque waarmee ze een fiets mogen uitzoeken bij Piet Voskamp, die de actie heeft gesponsord.
Bron: www.pzc.nl