Daimon (12) uit Oss blikt met EO terug in vervolg op ‘Hallo, ik heb kanker’.

16-01-2020 17:33


Auteur: Peter van Erp - ad.nl/oss 

Daimon van der Heijden met zijn kanjerketting. Elke kraal staat voor een behandeling voor zijn ziekte.

Foto: Maarten van den Hurk / BD.

OSS - Drie jaar nadat de Evangelische Omroep (EO) Daimon van der Heijden voor het eerst op tv bracht om over zijn ziekte te vertellen in 'Hallo, ik heb kanker' komt er een vervolg. Op 16 en 23 februari 2020 zal de jonge Ossenaar uit de doeken doen hoe het nu met hem gaat. 

Daimon van der Heijden vecht voor de derde keer in zijn nog jonge leven tegen leukemie. Zijn 'kanjerketting', waaraan hij kralen rijgt voor elke behandeling die hij heeft ondergaan, mat afgelopen zomer al 7,5 meter. In november werd hij in zijn woonplaats onderscheiden met een kinderlintje voor zijn moedige gedrag. 

   


Lees ook:

Zwem tegen kanker zoals Daimon vecht

Zwem tegen kanker zoals Daimon vecht

Lees meer  In 2017 maakte Nederland kennis met Daimon en drie andere kinderen in het EO-programma 'Hallo, ik heb kanker'. Drie jaar later nemen de vier tieners opnieuw de camera in handen om hun leven te filmen. Het programma werd indertijd genomineerd voor de Gouden Stuiver (het beste jeugdprogramma van de Televizier-Ring). Ook werd het programma dat jaar op het Cinekid Festival verkozen tot Beste Nederlandse Televisieproductie in de categorie 6-12 jaar.


De twee nieuwe afleveringen worden om 17.55 uur uitgezonden op NPO Zapp.


De eerste serie wordt sinds afgelopen zondag 12 januari 2020 elke week herhaald op hetzelfde tijdstip en hetzelfde kanaal. Bron: www.ad.nl