Dansstudio Schiedam en Vlaardingen zamelt geld in voor patiëntentasjes Vlietland Ziekenhuis.

29-11-2019 17:59


Auteur: Sandra Don - ad.nl/waterwegLeerlingen van de Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen werken zich in het zweet tijdens de jaarlijkse inzamelingsactie.

Foto: Roel Dijkstra.
Hoe belangrijk is bewegen? Voor de leerlingen van Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen misschien wel het allerbelangrijkste. Maar ook voor zieke mensen blijkt bewegen een beter medicijn dan rusten.


Voor de leiding van de school was het dan ook niet moeilijk om dit jaar een organisatie uit te zoeken voor de traditionele goede-doelenactie die zij elk jaar houden. ,,Wij hebben onze leerlingen verteld dat bewegen ontzettend belangrijk is, ook wanneer je lijdt aan een ziekte als kanker'', vertelt Nadine Kooke, marketingmanager. ,,De ziekte, maar ook de behandelingen zoals chemotherapie, operatie en bestraling, kunnen ervoor zorgen dat je heel moe wordt of een verminderde conditie krijgt. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat veel rusten niet helpt. Bewegen heeft juist een positief effect op vermoeidheid en conditieverlies.''


Als een persoon begint met de behandeling van de ziekte ontvangen zij in het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis een 'beweegtasje'. Dit tasje bevat een oefenprogramma, een stressbal en een elastische band (dynaband) om thuis oefeningen mee te doen en in beweging te blijven. Om alle patiënten van een beweegtasje te kunnen voorzien en daarmee bewegen te blijven stimuleren, is de stichting afhankelijk van donaties.


Kijklessen:

Kooke: ,,Als dansschool maken wij ons hard voor dit initiatief omdat wij bewegen ontzettend belangrijk vinden. Wij willen ervoor zorgen dat we iedereen van zo'n tasje kunnen voorzien.''


Daarom zijn er deze week kijklessen en staan er kubussen waar mensen geld in kunnen doen. Zaterdag geven leerlingen van de school twee dansshows in het theater van het Wennekerpand.


De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede aan de stichting. De cheque zal na de voorstelling in ontvangst genomen worden door medewerkers van het oncologiecentrum.
Bron: www.ad.nl