De 5-jarige amazone Emma Jolie zet zich in voor Kika.

02-07-2020 19:46Emma Jolie, KiKa

Foto: Anoeska Majoor.

 
Emma Jolie is nog maar 5 jaar oud, maar ze zet zich nu al fanatiek in voor het goede doel. Dit doet ze samen met haar eigen shetlandpony Goofy. Om geld op te halen en aandacht te vragen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) gaat ze binnenkort een rit van 10 kilometer rijden. In onderstaand artikel vertelt haar moeder Anoeska Majoor het inspirerende verhaal.


Het idee voor de rit:

Anoeska Majoor: "Vorig jaar heb ik kanker gehad. Dat was een spannende tijd voor ons. Samen met mijn dochter op avontuur gaan was toen niet zo vanzelfsprekend. Toen ik hersteld was, hebben we als ouders iets gedaan wat we al heel lang wilden; we hebben Emma Jolie haar eerste eigen pony gegeven. De shetlandpony heet Goofy, is echt een symbool van 'vier het leven' en doet zijn naam vaak genoeg eer aan als ware grappenmaker!"


Anoeska vervolgt: "Emma Jolie wilde graag iets voor andere kinderen gaan doen voor wie op avontuur gaan geen optie is vanwege hun ziekte. Omdat we in onze vriendenkring iemand kennen die ambassadeur is bij KiKa, kwamen we op dit goede doel uit. Voor de invulling van de actie gaf Emma Jolie vervolgens aan dat ze graag geld wilde ophalen door met Goofy wat te gaan doen. Het werd een lange afstandsrit, waarbij het opgehaalde geld moet helpen om kinderen met kanker weer kans op een toekomst te geven."Tekst gaat verder onder de Foto:Met Goofy

Fotografie: Sarena Ozel.
Trainen met Goofy:

"Emma Jolie is heel fanatiek met paardrijden en pakt het oefenen en trainen voor de rit serieus aan. Samen met Goofy legt ze nu zeven kilometer achter elkaar af en dus liggen ze op schema om dadelijk de 10 kilometer samen goed af te leggen."

 

"Haar actie en serieuze trainingsinstelling vallen op, want KiKa vond de actie zo leuk dat ze een T-shirt gaven en een finishvlag uitleenden. Ook haar oranje kledingsset voor de rit heeft ze van Setjesenz en Ruitershop Mini gekregen en haar pony is verwend met hoefschoenen van F.R.A. Cavallo. Het is natuurlijk voor Goofy ook wel heel comfortabel en fijn, dat hij tijdens de lange afstand bescherming aan zijn hoeven draagt."Tekst gaat verder onder de Foto's:Achterkant KiKa shirt
Hoefschoenen Goofy

Fotografie: Sarena Ozel.

Zaterdag 18 juli 2020:

Deze datum staat op de kalender omcirkeld, want op deze dag zal Emma Jolie met Goofy de 10 kilometer gaan afleggen. Anoeska: "Die 10 kilometer is ambitieus voor een shetlander en een kleuter, maar Emma Jolie wilde een afstand waar uitdaging in zat. De strijd tegen kanker is een zware strijd en de afstand die gekozen is symboliseert deze strijd."


"De rit start in Eemnes bij de stal waar haar shetlandpony staat en gaat dan met een ruime omweg naar recreatiegebied de Lage Vuursche. Onderweg zal er slechts één keer gestopt worden om te picknicken, maar verder wordt de rit aan een stuk door verreden. De finishlocatie van de rit ligt vlakbij Kasteel Drakensteyn. Daar kunnen opa en oma, familie en vrienden haar feestelijk onthalen."


Iedere donateur rijdt mee:

"De crowdfundingactie verloopt via de website van KiKa, dat een gemakkelijk platform biedt om een inzamelingsactie op touw te zetten. Eveneens kunnen we iets heel moois doen, want donateurs mogen hun naam opgeven als ze doneren. Emma Jolie heeft alle namen van diegene die gedoneerd hebben op een lijst opgeschreven en neemt de namen mee tijdens haar rit!"Tekst gaat verder onder de Foto:Fotografie: Sarena Ozel.
Droom: 1.000 euro of meer ophalen!

De droom van Emma Jolie is om € 1.000,- op te halen voor KiKa. Anoeska: "Oorspronkelijk was € 100,- het doel, maar dit bedrag hebben we al ruimschoots gepasseerd. Dankzij veel gulle donaties zit ze nu al op een bedrag van € 872,50. Emma Jolie hoopt echt dat ze zoveel mogelijk ophaalt en dat het beetje erbij komt om de € 1.000,- te halen. Meer is natuurlijk altijd mooi en welkom!"


De crowdfundingactie loopt nog tot 1 augustus 2020. Doneren kan via: https://www.actievoorkika.nl/emma-jolie-10-km-te-paard-voor-kika.


Daarnaast kunnen alle KiKa avonturen van Emma Jolie gevolgd worden via haar Instagram.Tekst gaat verder onder de Foto:Emma Jolie portret

Fotografie: Sarena Ozel.

Cheque schenken aan KiKa:

"Het mooiste moment is natuurlijk het uitreiken van de symbolische cheque aan KiKa. Het betreft dan een symbolische gift, omdat de donaties digitaal direct bij KiKa terechtkomen. Emma Jolie zal deze cheque direct gaan schenken nadat ze haar 10 kilometerrit verreden heeft . Ze reikt de cheque uit aan een ambassadeur van KiKa. Het uitreiken van de cheque is voor Emma Jolie dadelijk een bekroning van al haar inzet en de kers op de taart van deze inzamelingsactie!"
Bron: www.bitmagazine.nl/actueel