De Basiliek voor KiKa.

09-05-2021 18:34

Cheque voor KiKa. 

Eigen foto.

Dit jaar heeft de Basiliek besloten om tijdens het Paasweekend een mooi bedrag te schenken aan een goed doel.


Gekozen is voor stichting KiKa, hiermee steunen zij Bob Rusthoven uit Appingedam in zijn tocht naar de finish van de 'Giro di KiKa'. Na een mooi Paasweekend hebben zij een bedrag beschikbaar gesteld van 500,00 euro. Afgelopen week is dit bedrag door Hans Beukema (eigenaar) namens de Basiliek overhandigd aan Bob Rusthoven.


Giro di KiKa:


Het leven gaat echter door voor iedereen, helaas ook ziektes als kinderkanker. Kinderkanker is doodsoorzaak nummer 1 door ziekte onder kinderen. Nog steeds krijgen ieder jaar ruim 550 kinderen de diagnose kanker waarvan 75% geneest, 25% redt het niet. Elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker, dit moet anders.


Dit jaar gaat Bob weer de 'Giro di KiKa' fietsen, 5 zware etappes in de Italiaanse Dolomieten. Hiermee wil hij geld inzamelen voor KiKa, stichting Kinderen Kankervrij. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar alle vormen van kinderkanker.


We leven in een moeilijke tijd, het jaar 2020 was voor iedereen moeilijk door Corona en de maatregelen als gevolg hiervan, nu nog steeds. Veel evenementen zijn afgelast, zo ook de Giro di KiKa welke Bob Rusthoven zou gaan fietsen. Vooralsnog lijkt dit evenement in september dit jaar te gaan plaatsvinden.Wilt u Bob ook steunen door een donatie te doen?

Bezoek dan zijn persoonlijke pagina op www.girodikika.nl/bob-rusthoven-watt-fietsen-voor-kika.Restaurant de Basiliek wenst Bob heel veel succes met dit mooie initiatief.
Bron: www.noorderkrant.nl