De muziek, het leven; voor Jan Loeffen hield het te snel op.

03-04-2020 09:43


Auteur: Joris Roes - ad.nl/ossJan loeffen zwarte cros 

Jan loeffen zwarte cros.

Foto: Elize Bloks - Eyequote.nl

OSS - Ach, wat had hij de microfoon van zijn band nog graag officieel overgedragen aan zijn opvolger. Maar precies toen dat concert eind vorig jaar in een uitverkochte Groene Engel in Oss gepland stond, hoorde zanger Jan Loeffen uit Oss dat hij ernstig ziek was. 

Het concert werd uitgesteld, tot ergens dit jaar hoopte Jan. Het kwam er niet meer van. Jan Loeffen overleed donderdagavond thuis in Oss.


Jan Loeffen was 25 jaar zanger van de Osse rockcoverband Rattlesnake Shake.


De vriendenformatie voorzag bekende nummers van grote artiesten van een eigen, stevig sausje.


Ze maakten er furore mee in heel het land. Met het winnen van de Clash of the Coverbands in 2006 en optredens op grote festivals als de Zwarte Cross en Paaspop als hoogtepunten.


De band reageert vrijdagmorgen verslagen op het overlijden van Jan Loeffen. ,,We zijn leeg. En trots en dankbaar voor de ontelbare mooie herinneringen die we samen hebben mogen maken.


Van de onnoemelijk gezellige nachtelijke reizen in onze bus, tot aan de legendarische shows in binnen- en buitenland. Het was een eer om dat avontuur met Jan mee te mogen maken."


Rattlesnake Shake:

In 2017 nam Jan Loeffen na 25 jaar afscheid van Rattlesnake Shake. Hij dacht daarna over een nieuwe band, vertelde hij twee weken geleden in een interview over zijn leven en ziek zijn aan het Brabants Dagblad. Het was hem niet meer gegeven. 


Tijdens een vakantie in het najaar van 2019 kreeg de zanger buikpijn. Het bleek ongeneesbare kanker. ,,Nee, boos ben ik niet, op wie zou ik daarover boos moeten zijn", zei Jan Loeffen tijdens het interview. ,,Verdrietig ben ik wel. Ik heb flink en mooi geleefd, maar het had nog wel wat langer mogen duren."


Jan Loeffen werd 51 jaar. Hij laat zijn vriendin Liliane en zijn dochters Anneke, Renée, Chris en zoon Jan achter. En heel veel muziek.


Bron: www.ad.nl