De Speel- en Werkhoeve schaatst 7500 euro bij elkaar voor het Prinses Máxima Centrum.

23-01-2020 20:38Foto: Esther Noordergraaf.


BODEGRAVEN - Leerlingen van de Speel- en Werkhoeve hebben donderdag 9 januari geschaatst voor het Prinses Máxima Centrum. Ze hebben zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. De opbrengst van de sponsorschaatstocht is 7500 euro. Maandag 20 januari is dit bedrag aangeboden aan het Prinses Máxima Centrum.


De onderbouwleerlingen hebben de Elfstedentocht geschaatst op hun sokken door de school. Iedereen had een dikke muts op en sjaal om. Er was een parcours uitgezet met bruggetjes, scherpe bochten, ijswakken en stempelposten. Ze zijn zelfs via een glijbaan naar buiten gegaan om een stukje te klunen. Aan het einde van de barre tocht was er koek en zopie voor iedereen. Heel veel (groot) ouders kwamen aanmoedigen. Juist door het enthousiaste publiek zijn er heel veel rondjes geschaatst.


De bovenbouw heeft op de Goudse ijsbaan rondjes rond het stadhuis geschaatst op echt ijs, hoewel de baan erg nat was. Het was erg gezellig en sportief. Er zijn kinderen die meer dan dertig rondjes hebben geschaatst. Wat een prestatie!


Het kinderparlement heeft Prinses Máxima Centrum als goed doel gekozen, omdat ze graag iets voor kinderen met kanker wilde doen. Ksawery, een leerling van de Speel- en Werkhoeve, wordt behandeld in het Prinses Máxima Centrum voor leukemie. Dat maakt dat iedereen extra zijn best heeft gedaan. Ksawery heeft vandaag de cheque overhandigd aan Donna, zijn favoriete medewerker van het Prinses Máxima Centrum en oud-leerling van de Speel- en Werkhoeve. Het Prinses Máxima Centrum is erg blij met deze gulle gift.


In juni 2018 is het Prinses Máxima Centrum geopend door onze koningin. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose 'kanker' gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds een op de vier kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren is alle kennis en expertise op het gebied van kinderoncologische zorg én research in het Máxima samengebracht. Dát maakt het verschil. Het is een enorme stap voorwaarts, zodat elk kind met kanker de beste behandeling op maat krijgt en, nog belangrijker, een grotere kans op overleving.


De Speel- en Werkhoeve heeft al schaatsend haar steentje aan deze ambitie kunnen bijdragen.

AfbeeldingAfbeelding

  AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


 

 AfbeeldingAfbeelding

Beeld: Esther Noordergraaf. 

                                                             

Bron: www.kobr.nl/nieuws/algemeen