Deel je ervaringen in onze podcast!

13-05-2020 19:36
Rondom stoma's heerst nog altijd een groot taboe in Nederland. Het krijgen of hebben van een stoma roept vaak veel vragen op;


  • Wat houdt een stoma in?
  • Hoe gaat je omgeving hiermee om?
  • Wat verandert er voor je in het dagelijkse leven?


De Stomavereniging ontwikkelt samen met twee arts-onderzoekers een podcast voor en door mensen die een stoma krijgen of hebben. Het doel is om (toekomstige) stomadragers en hun naasten op een laagdrempelige manier van informatie te voorzien en taboes rondom stoma's te doorbreken. In de podcast zal het dagelijkse leven van stomadragers centraal staan. Dat wordt belicht vanuit het perspectief van stomadragers zelf, maar ook vanuit zorgprofessionals, zoals een MDL-arts, uroloog, chirurg, seksuoloog en (kinder)stomaverpleegkundige.

De podcast zal in het najaar van 2020 gratis beschikbaar komen.


Ervaringsdeskundigen gezocht:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste ervaringsdeskundigen die willen vertellen wat het hebben van een stoma voor hen (en hun omgeving) betekent. Als ervaringsdeskundige kun je zo een belangrijke bijdrage leveren aan de invulling en ontwikkeling van de podcast.


Meedoen?

Voor deze podcast zijn de makers op zoek naar stomadragers die:


  • een colo-, uro- of ileostoma hebben
  • affiniteit hebben met het verbeteren van de informatie over stomazorg
  • hun ervaringen willen delen en enthousiast/beeldend over hun ervaringen kunnen vertellen
  • aanwezig kunnen zijn bij een interview in een opnamestudio in de buurt van Amsterdam (duur +/- 2 uur, in een weekend). De interviews starten in juni. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus.


Lijkt het je wat om één van de ervaringsdeskundigen te zijn?

Heb je interesse of wil je meer informatie?


Neem contact op met Lianne & Marion via nietmeeropdepodcast@gmail.com.Bij deelname worden je reiskosten van en naar de opnamestudio in de omgeving van Amsterdam vergoed. Dit project wordt gesubsidieerd door ZonMw en de Stomavereniging.
Bron: www.stomavereniging.nl/nieuws