Delta Ride for the Roses haalt 130.000 euro op voor onderzoek naar longkanker.

20-10-2021 18:58GOES - De Delta Ride for the Roses, die dit jaar verreden werd als Delta Individual Ride, heeft een 130.000 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding.De organisatie van de Delta Ride is verheugd met dit resultaat. 'Het bedrag van dit jaar wordt in zijn geheel gedoneerd aan onderzoek naar longkanker', laat de organisatie weten.


Hoewel de Delta Ride vorig jaar moest worden afgelast vanwege corona en dit jaar is gereden als Individual Ride, zonder gezamenlijke starts, toont de opbrengst volgens de organisatie aan dat het evenement leeft onder de deelnemers. 'Aan de Individual Ride hebben bijna 1.100 mensen deelgenomen. Daarnaast kozen velen ervoor om hun inschrijfgeld rechtstreeks te laten doneren aan KWF. Wij zijn blij met de steun die wij kregen van deelnemers, sponsors en donateurs. Dit is voor ons een geweldige stimulans om in 2022 van de Delta Ride for the Roses een nog mooier evenement te maken', aldus Henk Remijnsen, voorzitter van de organisatie.


Een deel van het opgehaalde bedrag komt voort uit acties die mensen zelf hebben georganiseerd. 'Zo bracht de Terneuzense familie Pieters zo'n 23.000 euro in het laatje met de collecte die zij dit jaar hebben gehouden.' Op de afsluitende avond ontvingen zij dan ook een oorkonde van de organisatie voor hun inzet. 'Senne Jonkman (12 jaar) fietste voor haar zieke moeder de 25 kilometerrit en wist sponsors voor haar rit te vinden die in totaal 1.525 euro doneerden. En in 13 Zeeuwse Jumbo-supermarkten is anderhalve maand een actie gehouden waarmee klanten hun statiegeld konden doneren. Dit bracht enkele duizenden euro's op.'


De organisatie hoopt dat er volgend jaar weer een gewone Ride gehouden kan worden. Ze maakt binnenkort het programma hiervoor bekend.


Deze editie staat gepland voor 10, 11 en 12 juni 2022.
Bron: www.zeelandnet.nl/nieuws