Democratisch congreslid kondigt aan dat hij 'ernstige maar geneesbare vorm van kanker' heeft.

01-04-2023 18:31

 

Auteur: Clare Foran , CNN

 

 

Vertegenwoordiger Dan Kildee, een democraat uit Michigan, spreekt tijdens een hoorzitting van de House Budget Committee in Washington, DC, VS, op dinsdag 29 maart 2022.

Vertegenwoordiger Dan Kildee, een democraat uit Michigan, spreekt tijdens een hoorzitting van de House Budget Committee in Washington, DC, VS, op dinsdag 29 maart 2022.

Rod Lamkey/CNP/Bloomberg/Getty Images.

 
 
 
 
 
 
 
 
Democratische vertegenwoordiger Dan Kildee uit Michigan kondigde vrijdag in een verklaring aan dat bij hem "plaveiselcelcarcinoom is vastgesteld, een ernstige maar geneesbare vorm van kanker".
 

Het congreslid zei dat er een "zeer kleine tumor" in een van zijn amandelen was gevonden en dat hij binnen een paar weken een operatie zal ondergaan "om de kanker te verwijderen". Artsen hebben een tijdsbestek van een paar weken geschetst voor herstel van een operatie, aldus de verklaring.

 

"De prognose na de operatie en behandeling is uitstekend," zei Kildee. “Ik ga hier doorheen komen. Ik ga kanker verslaan.”
 

“Het is nooit gemakkelijk om de woorden te horen dat je kanker hebt. Maar ik weet dat zoveel andere families een kankerdiagnose hebben doorgemaakt', zei hij.

 

Kildee vervolgde: 'Ik sta te popelen om dit hoofdstuk achter me te hebben en weer aan het werk te gaan. Maar in de tussentijd ben ik een tijdje weg van kantoor. Mijn congreskantoor blijft open om de mensen van Michigan's Eighth Congressional District te dienen."
 

Het congreslid zei dat hij een paar weken geleden had gepland wat hij dacht dat een "preventieve scan voor een gezwollen lymfeklier" zou zijn. Na aanvullend onderzoek kreeg hij echter zijn diagnose. "Gelukkig heb ik het heel vroeg opgemerkt", zei hij.

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.