Dermatologen willen hun afdeling verder ontwikkelen, zodat verdachte plekjes nog sneller worden opgespoord.

24-01-2022 15:42


Auteur: Eric Wijnacker - gelderlander.nl/rivierenlandDe mensen van de afdeling dermatologie in Ziekenhuis Rivierenland Tiel

De mensen van de afdeling dermatologie in Ziekenhuis Rivierenland Tiel.

Foto: Ziekenhuis Rivierenland.

TIEL - Ziekenhuis Rivierenland in Tiel heeft sinds vorig jaar niet alleen een nieuw team dermatologen, maar ook een nieuwe werkwijze. Er is extra aandacht voor snelle opsporing van kanker en de aanpak van eczeem. De specialisten werken nauwer samen met de polikliniek.


Er zijn drie nieuwe dermatologen: Stefanie Pentinga, Marjolein Koetsier en Lenny Jacobs-Sibelt. Sinds de komst van de nieuwe huidspecialisten zijn de polikliniek-assistenten veel meer betrokken, ze hebben aanvullende scholing gekregen. Polikliniek-assistent Roelanda van Dodewaard: ,,Als de dermatoloog geweest is, voeren we de technische handelingen uit zoals het nemen van een biopt en hebben we tijd voor voorlichting en vragen.''  Coördinator polikliniek Mandy de Winter: ,,Patiënten ervaren al dat ze meer tijd en aandacht krijgen.''


Verdachte plekjes:


Dermatoloog Marjolein Koetsier is blij dat de polikliniek-assistenten meer verantwoordelijkheden hebben gekregen. ,,We doen het spreekuur echt samen.'' Ook zijn er plannen om de dermatologie-afdeling verder te ontwikkelen. Zo wordt de wachttijd voor verdachte plekjes (oncologische zorg) verminderd. ,,We proberen mensen met huidkanker-verdachte plekjes binnen korte tijd te zien en helpen zodat ze niet lang in onzekerheid hoeven te zitten", vertelt Koetsier. 


Eczeem en spataderen:


Ook is er een nieuw spreekuur voor eczeem opgezet door de wondverpleegkundigen. Patiënten met eczeem kunnen hier één keer in de twee weken terecht voor extra begeleiding. Daarnaast wordt meer samengewerkt met andere specialismes in Ziekenhuis Rivierenland. Zo zijn de lijnen kort met plastisch chirurgen en wordt er samen met vaatchirurgen een spataderenpolikliniek opgezet.
Bron: www.gelderlander.nl