DERTIENJARIGE VEERLE DIE EEN STICHTING OPZETTE VOOR KANKERONDERZOEK, OVERLEDEN AAN HERSENTUMOR.

10-03-2023 18:25

 

 

Auteur: FLOORTJE VAN GAMEREN - linda.nl/nieuws/binnenland

 

 

Veerle Kanker

 

 De dertienjarige Veerle Blok uit het Brabantse Berkel-Enschot is afgelopen woensdag overleden. Het meisje hoorde vorig jaar dat ze een hersentumor had en zamelde sindsdien geld in voor kankeronderzoek.

 

Zondag 5 Maart 2023 vierde ze nog haar dertiende verjaardag.

 

 

 

KANKERONDERZOEK:


Met haar Stichting Veerlekracht haalde ze in totaal bijna 400.000 euro op. De eerste donatie kwam van haarzelf, vertelden haar ouders eerder in een interview met BN de Stem: “In de auto, na onderzoek in het ziekenhuis, zei ze dat het geld dat wij als ouders spaarden voor haar studie, moest worden ingezet voor onderzoek om kinderen beter te maken.”

 

Veerle had een zogenaamd Diffuus Midlijn Glioom, kortweg DMG. Dat is een kankervorm die ontstaat in de cellen van het steunweefsel van de hersenen. De kans op genezing is vrijwel nihil. Ook voor Veerle was er geen genezing en ondanks onderzoek en behandelingen ging haar gezondheid de laatste weken snel achteruit.

 

 

HERDENKINGEN:


Het nieuws van haar overlijden maakt veel los in haar woonplaats. Op de school van Veerle’s jongere broer en zus is haar dood ingeslagen als een bom, net als op de hockeyclub waar Veerle haar wedstrijden speelde. Dit weekend worden er verschillende herdenkingen georganiseerd.

 

 

 

Bron: www.linda.nl