Des Indes-directeur Masselink overleden.

03-06-2021 18:59Coen Masselink, sinds mei 2017 directeur van het fameuze Haagse Hotel des Indes, is begin deze week op 68-jarige leeftijd overleden. Hij was al langdurig met ziekteverlof. Masselink leed aan alvleesklierkanker. De crematie heeft eind deze week plaats in besloten kring.


Coen Masselink, geboren in Arnhem en opgeleid aan de Hotelschool in Maastricht, had een lange geschiedenis met de Haagse hotellerie: van 1999 tot 2007 was hij directeur van het Kurhaus, dat in die tijd nog deel uitmaakte van het prestigieuze Duitse Steigenberger-concern. Zijn grote droom in die tijd was om de Rolling Stones opnieuw in de Kurzaal te laten optreden om hun voortijdig afgebroken concert uit 1964 - de zaal werd toen door de fans kort en klein geslagen - alsnog te voltooien. Het management van de Stones had daar echter geen belangstelling voor.


Masselink verliet Scheveningen destijds om leiding te gaan geven aan het Shangri-la Hotel in Jakarta. Voor diezelfde keten was hij vervolgens werkzaam in Macau en Qatar. Najaar 2016 keerde hij met zijn gezin terug naar Nederland om korte tijd als interim-manager bij het Horwath Hotel Amsterdam te werken. In mei 2017 ging hij vol enthousiasme in Des Indes aan de slag. Coen Masselink laat een vrouw en vier kinderen achter.
Bron: www.voorburgsdagblad.nl