Dicaonaal Inloophuis Soest heropent met terras en wandelingen.

02-06-2021 19:36

Het Diaconaal Inloophuis Soest werd in maart 2020, vlak voor de eerste lockdown, geopend. De activiteiten worden weer opgepakt

Foto Jaap van den Broek.


SOEST: Nu de omstandigheden het steeds meer toelaten, staan de gastheren en gastvrouwen van het Diaconaal Inloophuis Soest te trappelen om weer gasten te verwelkomen. Daarom gaat vanaf maandag 14 juni het terras weer open, vlak voor het gebouw van de Open Hof aan de Veenbesstraat 2, en kan er weer als vanouds koffie en thee gedronken worden.Bij goed weer zal dit elke maandag (van 13.00 tot 16:00 uur) en vrijdag (van 10.00 tot 13.00 uur) gedaan worden. Nieuw is dat vanaf 3 juli, elke eerste zaterdag van de maand, een Inloophuiswandeling gaat plaatsvinden. Er wordt dan verzameld om 10.00 uur bij De Open Hof aan de Veenbesstraat 2. De wandeling duurt ongeveer vijf kwartier en na terugkomst staat er een eenvoudige lunch van soep en brood. klaar.


Opgeven voor deze wandelingen kan via info@inloophuissoest.nl


Het Inloophuis is er voor elke inwoner van Soest, en dus niet gericht op een specifieke doelgroep. Deelnemers kunnen in hun eentje komen, of met anderen samen. ,,Hoe meer zielen, hoe meer vreugd", aldus een vrijwilliger van het Diaconaal Inloophuis dat in maart 2013 werd geopend, kort voor de eerste lockdown. ,,Doordat we alles kosteloos aanbieden, hoeft geld bovendien geen drempel te zijn."


Op andere dagen organiseert Zin in Soest activiteiten op dezelfde locatie.

Meer informatie: www.inloophuissoest.nl
Bron: www.soestercourant.nl/lokaal/maatschappelijk