Dief steelt goededoelenpot, brengt het terug met 20 euro extra..

28-04-2018 19:14


Auteur: 112 & Misdaad  - hartvannederland.nl/nieuws


Foto: Google Maps.Op de toog van cafetaria De Leeuwerik in Oss staat de goededoelenpot van de 14-jarige Sander Woezik. Hij doet dit jaar met zijn school mee aan de Alpe d'Huzes en dacht zo wat extra geld in te zamelen. Totdat een dief de pot stal....


De diefstal werd vastgelegd door de beveiligingscamera van het cafetaria, en de vader van Sander, Patrick, plaatste de beelden op Facebook. Niet veel later hadden ze een lijst mogelijke verdachten en deden ze aangifte.


Nog steeds boos over:

Al snel stond de dader op de stoep bij De Leeuwerik. Hij gaf het potje terug, met 20 euro extra erin. Patrick snapt er niks van. "Ik vraag me werkelijk af waar het de dief om te doen was", vertelt hij bij Omroep Brabant. "Er zat op dat moment iets van drie euro in het spaarpotje... Heeft 'ie de brief niet gelezen die erbij lag? Dat het ging om een actie voor een goed doel? Dat móet hij hebben gezien. Blijf er dan met je klauwen vanaf! Daar ben ik nog het meest boos over."

Sander is vooral blij dat het geld besteed kan worden aan het goede doel. "Ik doe het ook voor mijn oma's, opa, oom en tantes die zijn overleden aan kanker of deze ziekte hebben gehad. Ik heb veel respect voor de mensen die het overleefd hebben. Er zijn al veel mensen aan overleden, ik wil dat er minder mensen aan overlijden."
Bron: www.hartvannederland.nl