Diverse BN’ers in De Meerpaal bij dag voor kinderen van ouders met kanker.

30-10-2021 09:57

DRONTEN - Stichting Langs de Zijlijn van Ingeborg Lups-Dijkema uit Dronten houdt zaterdag (30 oktober 2021) haar landelijke dag in De Meerpaal. Er komen verschillende BN'ers. Zo is Jochem van Gelder dagvoorzitter, komt FIFA-wereldkampioen Koen Weijland en treedt Emma Heesters op.


Er is deze dag aandacht voor de gevolgen voor kinderen van ouders met kanker. Er zijn voor hen verschillende optredens en werkbijeenkomsten. "Dankzij het contact met lotgenoten op deze landelijke dag, ervaren kinderen en ouders dat zij er niet alleen voor staan", aldus de stichting, "Zij kunnen hier volop in gesprek met elkaar en hun ervaringen delen."


Hulpboeken:


Voor de volwassenen is er een programma met Michel en Brian de Hond, die spreken over het verlies van hun broer Marc en de impact hiervan. Ook is er de lancering van de boeken 'Wanneer je moeder of vader kanker heeft' en 'Wanneer je als ouder kanker hebt'. Deze hulpboeken zijn gepubliceerd naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit Utrecht.


De gemeente Dronten presenteert zaterdag haar nieuwe informatiebrochure 'Hoe gaat het met de kinderen? Eerste hulp bij kanker in je gezin'. Deze wordt uitgereikt door wethouder Peter van Bergen.Kijk ook in de evenementenkalder van deze website  voor meer informatie  over dit evenement.


Bron: www.dedrontenaar.nl/nieuws/algemeen