Docenten Oranje Nassau College halen bijna 15.000 euro op met eigen Glazen Huis.

20-12-2019 17:48Auteur: Laura van Vuuren - ad.nl/zoetermeerDe bewoners van het Glazen Huis: van links naar rechts achter: Tess Ouwerkerk en Karin Schoenmaker. Voor: Davy Looije, Michiel van Oosterom en Stefan Rademaker.

Foto: Fred Leeflang.
Uitgehongerd komen Stefan Rademaker en vier collega's uit het Glazen huis. Ze storten zich meteen op pizza's en spareribs. De vijf docenten zijn gisteren om 19.30 uur bevrijd uit het huis in de aula van het Oranje Nassau College in Zoetermeer.


,,Ik zou nog liever zelfgemaakte biefstuk eten, rare gebakken en gemaakt op de barbecue", vertelt Rademaker. ,,Dat maak ik zelf vrijdagavond als ik thuis ben."


Vier dagen lang niet eten, geen privacy, niet douchen en bezoekjes brengen aan een mobiele wc. Het afzien deden de docenten voor het goede doel, het KWF. Met de actie hebben ze bijna 15.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek.


De geur in het Glazen Huis is na vier dagen bijna niet meer te harden. ,,We zetten de deur regelmatig open en konden de geur maskeren met deodorant." Ook een ontspannen toiletbezoek zat er niet in. ,,Er stond een mobiel toilet, dat waarschijnlijk al sinds de jaren 60 niet meer is schoongemaakt."


Niet eten viel hen zwaarder. ,,Maandagavond was het heel pittig. Normaal zouden we dan eten of een tussendoortje nemen. Dat kon nu niet. We hadden zo'n weeïg hongergevoel." Dat ging pas woensdag weg. ,,Toen ging de knop om."We hadden meer emotionele momenten naarmate de week vorderde. Iedereen kent wel iemand die de ziekte heeft of eraan is overleden

Stefan Rademaker.Toch vonden ze afzien niet erg. ,,Dat hoort erbij. Mensen met  kanker moeten afzien en kunnen ook niet altijd eten. Dat wij besloten om vier dagen niet te eten, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Niet iedereen is gezond genoeg." Twee overleden collega's, waarvoor de actie is opgezet, waren er in gedachten bij. ,,We hadden meer emotionele momenten naarmate de week vorderde", vertelt Rademaker. ,,Iedereen kent wel iemand die de ziekte heeft of eraan is overleden."De deelnemers eten een welverdiende pizza.

Foto: Fred Leeflang.Bron: www.ad.nl