Doneer je paardenstaart te België en help mee haaruitval door chemo te voorkomen.

23-10-2021 19:17


Doneer je paardenstaart aan Pink Ribbon of de Website info-over-kanker.nl


Door je paardenstaart te doneren aan Pink Ribbon kun je vrouwen met borstkanker op 2 manieren helpen hun haar te behouden.
Doneer je paardenstaart en help mee haaruitval door chemo te voorkomen

Foto: GETTY.

Heb je een paardenstaart van minstens 25 centimeter lang, maar droom je van een korte coupe? Dan hebben wij een suggestie. Knip je staart af en doneer hem aan Pink Ribbon. De vzw zamelt paardenstaarten in en laat er hoogkwalitatieve pruiken van maken, die borstkankerpatiënten voor een voordelige prijs kunnen kopen. Je staart moet wel gezond zijn, dus niet geverfd, gepermanent of gebleacht. Je kunt hem eigenhandig afknippen en in een papieren enveloppe stoppen, die je aanvraagt via de website van Pink Ribbon. Of je kunt langslopen bij een 'Geknipt voor haar'-kapper die dat voor jou doet.

Er zijn pruikenmakers in ons land die pruiken knopen met echt haar, onder andere voor mensen met haarverlies door chemotherapie. Dat is op maat gemaakt precisiewerk en niet goedkoop (vanaf 2.000 euro), maar het resultaat kun je niet onderscheiden van een natuurlijke haardos. Pruiken van kunsthaar ogen iets minder natuurlijk en gaan iets minder lang mee dan een echte pruik.

Een deel van de gedoneerde paardenstaarten bezorgt de vzw aan pruikenmakers die er pruiken voor borstkankerpatiënten mee maken, terwijl andere paardenstaarten worden verkocht aan hoofdzakelijk Belgische pruikenmakers om fondsen in te zamelen waarmee Pink Ribbon hoofdhuidkoeling financiert in Belgische ziekenhuizen.

Hoofdhuidkoeling helpt haaruitval door chemotherapie voorkomen. Het is een ijskap die een halfuur voor de chemotherapie op het hoofd geplaatst wordt. Door de hoofdhuid af te koelen gaan de bloedvaatjes in de buurt van de haarwortels dicht, waardoor de chemomedicijnen minder schade berokkenen aan de haarwortels. Dankzij Pink Ribbon kunnen meer ziekenhuizen die hoofdhuidkoeling aanbieden. Met je gedoneerde paardenstaart maak je dat mee mogelijk.


HAAR DONEREN KAN OOK VIA DE WEBSITE: INFO-OVER-KANKER.NL

De Website is Dringend op zoek naar haarwerken en Haarstukjes voor kankerpatienten heb u Haarwerken of Haarstukjes en wilt u deze Doneren kunt u contact op nemen via de Mail: website@info-over-kanker.nlWanneer je je haar wilt doneren, let dan op de volgende punten:


  • Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom, geverfd haar ontvang ik ook graag!
  • De minimale lengte bedraagt 25 centimeter.
  • Indien mogelijk het haar droog, schoon en in een staart opsturen.
  • Grijs haar kunt u ook doneren.
  • Haar vergaat niet, dus als u nog ergens een oude afgeknipte vlecht heeft liggen, maakt u mij daar erg blij mee!

Bron: www.knack.be/nieuws/gezondheid