Doneeractie opgestart voor Tristan (7) uit Nieuwpoort voor chemokuur van 82 weken tegen hersentumor.

30-03-2022 16:46

 

 

Auteur: Camille Jonckheere - vrt.be

 

Regio Nieuwpoort.

 

Foto: Radio 2.

 

 

 

 

Tristan (7) uit Nieuwpoort zit middenin een chemokuur van 82 weken tegen een hersentumor. Een zware behandeling, die doorweegt op het hele gezin. Ondertussen werd er een doneeractie opgestart voor het gezin. 

 

In de lente van 2020 kreeg het gezin van Tom Demeyer-Gombeir en Virginie Bonte uit Nieuwpoort slecht nieuws te horen. Hun oudste zoontje Tristan (7) heeft een hersentumor. "We voelden dat er iets serieus mis was. Hij was misselijk, erg moe en viel constant over zijn eigen voeten. Na drie maanden kregen we dan de diagnose", vertelt mama Virginie. Tristan werd onmiddellijk overgebracht naar het UZ Gent voor een riskante, maar levensnoodzakelijk operatie. "Op dat moment was ik hoogzwanger. Net toen Tristan twaalf uur lang geopereerd werd, beviel ik van onze dochter Imani. Ik was zo bang dat ik op dezelfde dag dat er een kindje bijkwam, ik er ook eentje zou moeten afgeven."

 

De operatie van Tristan verliep gelukkig goed. Toen hij naar huis mocht, moest hij veel dingen opnieuw leren. Maar in december 2020 kwam er opnieuw slecht nieuws: de tumor was terug. "23 december onderging Tristan opnieuw een operatie en deze keer werd er vlak na de operatie in januari gestart met een chemokuur", zegt Virginie. "De chemokuur tegen de tumor van Tristan duurt maar liefst 82 weken. We zijn er dus al een hele tijd mee bezig en in augustus zit het erop. Maar voor Tristan begint het nu heel zwaar te worden; hij is heel moe. Hij krijgt al twee jaar lang thuis les of via Bednet."

 

Doneeractie:


De zorgen voor Tristan en de verplaatsingen naar het ziekenhuis wegen ook erg zwaar door op het gezin, niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Daarom heeft het gezin een doneeractie opgestart. "Ik werkte als zelfstandige in de vastgoedsector, maar met de zorgen voor Tristan gaat dat nu gewoon niet", zegt Virginie. "Mijn man werkt wel nog zoveel mogelijk voltijds. Maar het is voor ons gezin heel zwaar in deze tijden. Daarom zijn we zeer blij dat mensen ons zo hard steunen. Want in het verleden heeft ook al de school van Tristan een doneeractie op poten gezet." 

 

Wie het gezin wil steunen, kan dat via de website van Doneeractie "voor de moedige Tristan". 

 

 

 

Bron: www.vrt.be