Dragons' Den: Siliconen borstprotheses 'niet sexy', Suzanne maakt eigen ontwerp.

03-05-2020 19:49


Auteur: Marinka Wagemans - wnl.tv   Suzanne Kemps en haar compagnon Clary Scheres hebben sinds een jaar een bedrijf dat borstprotheses maakt. Dit idee ontstond nadat Suzanne vijf jaar geleden zelf borstkanker kreeg.


Ze onderging acht maanden chemotherapie en een borstamputatie. "Dat gehannes met zo'n siliconen, huidkleurig ding, dat is niet echt sexy. Voor ik het wist had ik zelf een vulling gemaakt", vertelt Suzanne tijdens haar pitch in de vierde aflevering van Dragons' Den.


"De wereld zakte onder mijn voeten vandaan. Op een gegeven moment kreeg ik bericht dat er ook vlekjes op mijn lever waren. Het enige waar je dan aan kan denken is: 'hoe moet het dan met de meisjes'", vertelt Suzanne in het WNL-programma. Met Suzanne zijn er in Nederland nog 80.000 andere vrouwen die een borstprothese moeten dragen. Wereldwijd zijn dat er 10 miljoen.


'Gedoe met siliconen prothese'

"Het feit dat je je borst moet missen, daar kun je op zich met elkaar aan wennen", vertelt Suzanne. "Ik geloof dat ikzelf en mijn man dat wel geaccepteerd hebben", vervolgt ze. Maar het gedoe met een siliconen prothese is volgens Suzanne niet echt aantrekkelijk te noemen.


Om die reden ging Suzanne zelf protheses ontwerpen. "Voor mij is het geen prothese meer, voor mij is het een modeproduct."


Kan ze de Dragons hier ook van overtuigen?


Kijk zondag 3 Mei 2020 om 21:30 naar Dragons' Den op NPO 1 of NPO Start.Bron: www.wnl.tv