Drakenbootrace vanaf de Parijse Brug te Woerden op 3 September 2022.

03-09-2022 00:00

 

 

Start van de Drakenbootrace bij de Parijse Brug in Woerden. 

Foto: aangeleverd.

 

 
 

 

Drakenbootrace:

 
 
 

 

WOERDEN • Teams die op zaterdag 3 september 2022 mee willen doen aan de Drakenbootrace Woerden, kunnen zich vanaf deze week ( week 25 2022) inschrijven. 

 

De opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel, Stichting Semmy.

 


Tijdens de race nemen boten, met elk acht roeiers en één trommelaar, het tegen elkaar op. Vanaf de Parijse Brug varen de boten een deel van de Singel af. In totaal kunnen 24 teams deelnemen. De inschrijving is deze week opengesteld via de website van de organiserende Lionsclub Woerden Castellum Laurum.

 

 

Sportief:


“Dit spektakel mag je niet missen”, zegt Cees Pels van de lionsclub. “Niet alleen omdat het een sportief en gezellig evenement is, maar vooral om we hiermee geld ophalen voor een goed doel.” De Drakenbootrace start om 13.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur. Allerlei hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar voor zowel deelnemers als toeschouwers die langs de kant staan.

Tijdens de Drakenbootrace varen er steeds vier boten tegen elkaar. Ieder team vaart tenminste twee heats. De snelste teams gaan door tot er uiteindelijk een nummer 1, 2 en 3 kan worden gehuldigd. Ook voor het meest origineel geklede team is er een prijs. Inschrijven kan alleen als team, dat uit negen personen moet bestaan (acht roeiers en één trommelaar). De organisatie zorgt voor  een stuurman/-vrouw. De kosten per team zijn 295 euro, oftewel 32,75 per teamlid.

 

 

Overlevingskansen:


Het goede doel waarvoor de lionsclub geld inzamelt is ‘Friends4Owen’. Bij Owen Jordan uit Woerden werd in 2015 - toen hij 7 jaar was - hersenstamkanker ontdekt. Tot groot verdriet van zijn naasten is hij in de zomer van 2016 overleden. Onder de naam ‘Friends4Owen’ zamelen zijn familie en vrienden geld in voor Stichting Semmy ( www.stichtingsemmy.nl ). Deze stichting heeft als doel de levensverwachting en overlevingskansen te vergroten van kinderen die getroffen zijn door deze zeer agressieve vorm van kanker. Voor wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig.