Drie opties voor liveshow ‘Sta op tegen kanker’ vanuit Gorinchem.

15-04-2020 18:11


Auteur: Anja Broeken - ad.nl/rivierenlandIn het centrum van Den Bosch werd vorig jaar tijdens de tv-show 'Nederland staat op tegen kanker' een lint gevormd. Ook in Gorinchem zou zo'n lint komen, maar de tv-show is uitgesteld als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. 

In het centrum van Den Bosch werd vorig jaar tijdens de tv-show 'Nederland staat op tegen kanker' een lint gevormd. Ook in Gorinchem zou zo'n lint komen, maar de tv-show is uitgesteld als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus.

Foto: Marc Bolsius.
De landelijke show 'Nederland staat op tegen kanker' vanuit Gorinchem wordt er een met óf zonder publiek. Of er komt helemaal geen televisieshow meer vanuit de Arkelstad wanneer de Gorcumse raad alsnog besluit geen medewerking te verlenen.

Woensdag 10 juni 2020 had het zover moeten zijn: producent I Care Producties zou voor KWF Kankerbestrijding een grote televisieshow maken die nieuwe sponsoren en donaties moest opleveren. Na enige discussie besloot een meerderheid van de raad om haar medewerking te geven. Ook al kost het de stad zo'n 80.000 euro én de kosten van  hulp die met gesloten beurs kan worden geleverd.


Keuze:

Door de coronacrisis is het evenement uitgesteld. Mogelijk vindt het dit najaar plaats, maar dan wordt het een uitzending zonder evenement en publiek. Of de productie verhuist naar het voorjaar van 2021, waarbij mogelijk wel alle toeters en bellen uit de kast kunnen worden gehaald. Het college van burgemeester en wethouders staat open voor beide suggesties, maar willen de keuze aan de raad laten. In de loop van mei/juni moet deze vallen.


Gorinchem heeft inmiddels bijna 35.000 euro aan kosten gemaakt, aldus het college. Het gaat hier om werk dat ambtenaren hebben verzet in de voorbereiding van het evenement, waaronder het in orde maken van vergunningen. 
Bron: www.ad.nl