Drukbezochte afscheidsrite voor Jerry Monkau, trainer en buurtsportwerker bij DOCK Schiedam.

31-07-2021 11:12
Afgelopen week is Jerry Monkau overleden. Hij was in en buiten Schiedam een graag geziene gast in de voetbalwereld. De neef van oud-Feyenoorder Kenneth Monkau was onder meer actief als trainer van de Schiedamse zaalvoetbalvereniging Groenoord. Hij wist een aantal zeer getalenteerde jeugdspelers naar de club te halen.


Onder zijn leiding werd Groenoord een aantal keren kampioen en kwam het zelfs uit op het op één na hoogste landelijke niveau. Na zijn tijd bij Groenoord was hij actief bij verschillende voetbalclubs. Vlak voor zijn overlijden was hij nog trainer van een club in het Zeeuwse Burgh Haamstede.


Jerry Monkau was als buurtsportwerker werkzaam bij SWS Welzijn en het huidige DOCK Schiedam. Hij organiseerde en coördineerde diverse activiteiten om zo jongeren aan het sporten te krijgen.


In Schiedam was Jerry Monkau ook wel bekend als 'de man met de eeuwige lach', die daardoor ook veel voor elkaar wist te krijgen en mensen zo wist te verbinden. Bij zijn eerder deze week gehouden eerbetoon waren onder meer de bokskampioenen Don Diego Poeder en Regilio Tuur, de broertjes Marcello en Jeffrey Stewart en vele andere bekende Schiedammers en Rotterdammers aanwezig.


Jerry Monkau is op 55-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Ter nagedachtenis aan hem zullen diverse voetbaltoernooien zijn naam gaan krijgen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan KWF Kankerbestrijding.Voor de video van dit artikel klik hier
Bron: www.schie.nu/nieuws