Drunens Wandelfestival levert bijna 23 mille op voor Pink Ribbon.

15-09-2021 10:24


Auteur: Dik de Joode - ad.nl/waalwijkDeelnemers aan het Drunens Wandelfestival.

Deelnemers aan het Drunens Wandelfestival. 

Foto: Dennis Munninghoff.


DRUNEN - De vierde editie van het Drunens Wandelfestival heeft dit weekeinde 22.607 euro voor Pink Ribbon opgeleverd. Zeker negenhonderd mensen wandelden mee. Daarmee was het evenement helemaal uitverkocht. 


Vanwege coronabeperkingen gold er een maximumaantal deelnemers. De organisatie vertelt dat nog zeker vijftig mensen later nog gaan lopen voor het goede doel.


Kleiner, maar toch een succes:


Na een digitaal wandelevenement in 2020, kon dit jaar voor het eerst weer een fysieke editie van het Drunens Wandelfestival gehouden worden. Het parcours ging grotendeels door Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Start en finish waren op het terrein van HV Avanti en FC Drunen. 


,,We konden dit jaar helaas niet groots uitpakken met een festival. Dus geen foodtrucks, muziekoptredens, een springkussen en terrassen. Toch was het weer een enorm succes", aldus Nicolette Slot, voorzitter van de Stichting Wandelen Tegen Kanker.


Volgend jaar:


In de Laan der Bezinning konden lopers hun persoonlijke boodschap achterlaten. Velen grepen deze gelegenheid aan om letterlijk even stil te staan bij de reden van hun deelname. Voorzitter Slot is dankbaar en tevreden dat er ondanks de sobere editie toch zoveel mensen hebben gewandeld voor het goede doel. ,,Onderweg hebben we weer zoveel saamhorigheid gezien. Prachtig."


De organisatie hoopt dat de vijfde editie van het Drunens Wandelfestival, op 25 juni 2022, weer als vanouds groot opgezet kan worden zónder een maximumaantal lopers.Overhandiging van de symbolische cheque met de opbrengst van het Drunens Wandelfestival.

Overhandiging van de symbolische cheque met de opbrengst van het Drunens Wandelfestival. 

Foto: Dennis Munninghoff.

Bron: www.ad.nl