Drunens Wandelfestival voor Pink Ribbon gaat op de virtuele toer.

15-05-2020 17:56


Auteur: Dik de Joode - ad.nl/waalwijkDeelnemers aan een eerdere wandeltocht voor Pink Ribbon, in Drunen. 

Deelnemers aan een eerdere wandeltocht voor Pink Ribbon, in Drunen.

Jeroen de Jong / Beeld Werkt.

DRUNEN - Het Drunens Wandelfestival komt met een 'virtueel wandelevenement'. De stichting Wandelen Tegen Kanker hoopt zo alsnog zoveel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. 

Het Drunens Wandelfestival trekt jaarlijks duizenden wandelaars naar Drunen. Afgelopen twee jaar liepen zij bijna 75.000 euro bijeen voor Pink Ribbon. De editie van 2020 is vanwege de coronacrisis afgelast. 


,,We hebben toen direct nagedacht over alternatieve mogelijkheden om geld in te zamelen. We mogen de strijd tegen kanker immers niet opgeven", zegt Nicolette Slot-Roefs, voorzitter van de stichting Wandelen Tegen Kanker.


Zelf kiezen en ervaringen digitaal delen:

Wandelaars schrijven zich in via de site van het Drunens Wandelfestival.  Deelname kost net als andere jaren tien euro. Hiervoor krijgen lopers tien wandelroutes. 


Slot-Roefs: ,,Deelnemers krijgen ruim een maand de tijd om de route van hun keuze te lopen en hun ervaringen digitaal met ons te delen. Waar en wanneer ze lopen, kunnen ze zelf kiezen. Zo voorkomen we dat er te veel wandelaars op een route zijn. Als mensen liever hun eigen rondje lopen, is dat ook goed."


Roze outfit en sparen:

Wandelaars delen hun ervaringen op de Facebook-pagina van het wandelfestival. ,,We vragen mensen een foto van hun eigen wandeltocht te plaatsen. Dat mag een foto van iemand zelf zijn, van zijn of haar roze outfit of een mooie routefoto. Op de site is een plek van bezinning ingericht om gedachten en gevoelens te delen."


Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname in de vorm van de jaarbadge 2020.


Ze kunnen zelf kiezen wat ze doen met het inleveren van de bekende Pink Piggie spaarvarkentjes. ,,Ze kunnen het geld uit de Pink Piggie doneren via de donatieknop op de site of doorsparen tot volgend jaar", aldus Nicolette Slot-Roefs. 


Zaterdag 20 juni 2020 wordt de opbrengst aangeboden aan Pink Ribbon. 
Bron: www.ad.nl