Duizenden kinderen moeten hun theatermoeder Carla van Driel (61) missen.

31-03-2021 20:58Auteur: Brenda Stoter - ad.nl/rotterdam
Carla van Driel droeg bij aan het leven van vele mensen, vertellen haar vriendinnen. Zij wist precies waar iemands talenten en krachten lagen.  

Carla van Driel droeg bij aan het leven van vele mensen, vertellen haar vriendinnen. Zij wist precies waar iemands talenten en krachten lagen.

Privéfoto.


Van wieg tot graf: Markant, rebels en recht voor z'n raap. Als je Carla van Driel (61) een keer had ontmoet, vergat je haar nooit meer. De vaste theatermaakster van Jeugdtheater Hofplein was veel meer dan een regisseur en choreograaf: ze was de theatermoeder van duizenden kinderen. Op 13 februari 2021 overleed ze aan kanker.

Jongeren die normaal gesproken op de achtergrond bleven, zette Carla van Driel op de voorgrond. Door ze ineens de hoofdrol te geven of door ze net dat extra zetje te geven om verder te gaan in de kunsten. 'Dit ga je gewoon doen', zei ze dan,  'want dat kan je.'

Als niemand je zag, dan zag Carla je wel. Ze wist precies waar iemands krachten lagen. ,,Ze confronteerde je zonder oordeel met je eigen onzekerheden, en dat nam je voor de rest van je leven mee. Carla droeg bij aan de levens van duizenden'', zeggen haar vriendinnen Tereza, Marije en Marlou, die haar jaren terug leerden kennen bij Jeugdtheater Hofplein.


Uitlaatklep:


De geboren en getogen Rotterdamse ging in 1986 aan de slag bij het jeugdtheater. In eerste instantie als toneelmeester, maar dat veranderde al snel. Toen ze regisseur Bruun Kuijt vertelde dat zij van plan was te gaan regisseren, vroeg hij zich af of ze dat wel kon. 

Bron: www.ad.nl