Duizenden pakjes en een politiehelikopter krijgt zieke Eva (3) op haar verjaardag.

27-10-2019 18:14Auteur: Willem Dekker - ad.nl/zwolle
VIDEO: De schuur is te klein om de duizenden kaarten, ballonnen en cadeautjes te bergen. Ze zijn allemaal voor de ernstig zieke Eva Pattiwael (3) uit Assen. Ze werd zaterdag drie jaar.


Pakketdiensten rijden af en aan voor het huis van de familie Pattiwael. De lading? Knuffels, chocoladeletters, honderden ballonnen in grote dozen en duizenden kaarten. De garage van Ellen Zwiers en Sharrol Pattiwael puilt uit.


,,Ik heb een aanhanger geregeld om de spullen naar de garage van mijn schoonmoeder te brengen", zegt Sharrol. Wat een oproep op Facebook teweeg kan brengen.


Tekst gaat verder onder de foto:Eva neemt één van de duizenden pakketjes in ontvangst.

Foto: Harry Tielman.Facebook:

Ellen zette een berichtje op Facebook dat haar ernstig zieke dochter Eva gek is op ansichtkaarten., Het zou mooi zijn als Eva op haar derde verjaardag een kaartje zou krijgen. De familie Pattiwael heeft het geweten.


Collega's van vader Sharrol, werkzaam bij de politie in Groningen, deelden het bericht en toen was het hek van de dam. Ellen: ,,We rekenden op tweehonderd, maar dit. Ongelofelijk."


De kaartjes stroomden binnen bij het politieverzamelpunt in Zwolle. Kleine en levensgrote. Met een vrachtwagen rijden politie-agenten de kaarten, de ballonnen en cadeautjes naar Assen.


Politiehelikopter vliegt over:

Hoezeer de politie meeleeft met het gezin blijkt uit de komst van de politiehelikopter. Bij wijze van hoge uitzondering cirkelt de blauwe heli een paar keer laag boven het huis van de familie. De piloot drukt even op de hoorn ter begroeting. Eva en haar ouders zwaaien terug.


Dagblad van het Noorden schreef een artikel over de actie en zamelde ook kaarten in. Lezers stuurden ruim duizend kaarten en brieven met cadeautjes op. Bijna twee dozen vol. Assenaren brengen zaterdag spontaan kaartjes op het huisadres. Ook twee voetbalsupporters van ADO Den Haag reden langs. Ze waren toch in Groningen.


Eva houdt niet alle cadeautjes zelf. Moeder Ellen: ,,We brengen een aantal naar andere zieke kinderen. Dat doen we ook met de ballonnen. De kaarten gaan we allemaal lezen. Al doen we er een half jaar over."
Tekst gaat verder onder de foto:Verslaggever Bas van Sluis met de pakjes die bij het kantoor van Dagblad van het Noorden in Assen voor Eva zijn afgeleverd.

Foto: Harry Tielman Pakjes dragen:

Eva is op haar de derde verjaardag het middelpunt van de dag. Ze helpt pakjes dragen, maar na een paar keer lopen heeft ze het wel gezien. Ze gaat liever in de tuin spelen met twee andere kinderen. Ze klimmen op het speeltoestel, ook al geregeld door Sharrols collega's, die meteen ook de tuin netjes maakten. Sharrol, die dit jaar met zijn gezin naar Assen verhuisde, had belangrijker dingen aan zijn hoofd: Eva.


In juni werd bij Eva botkanker ontdekt. Ze lijdt aan het zogeheten Ewing-sarcoom. De kanker zit in haar stuitje en longen. De kansen om te overleven waren dertig procent, maar na een eerste behandeling met chemo zijn die gestegen naar 60 tot 70 procent. ,,Ze wordt binnenkort bestraald en moet dan nog een chemokuur volgen", vertelt moeder Ellen.Voor de 2 video's van dit artikel klik hier
Bron: www.ad.nl