Eerste exemplaar ‘Chemotherapie bij longkanker’ uitgereikt aan Marcel de Ruiter.

17-01-2022 15:32
Vandaag 13 Jan 2022 ontving Marcel de Ruiter, verpleegkundig consulent longoncologie bij het Erasmus MC in Rotterdam, het eerste exemplaar van het boekje 'Chemotherapie bij longkanker'. Hij kreeg dit boekje omdat hij met het idee kwam om een boekje over chemotherapie bij longkanker te maken. Hij ontving het boekje van Lidia Barberio, directeur van Longkanker Nederland.Marcel de Ruiter ontvangt het eerste exemplaar van het boekje 'Chemotherapie bij longkanker' van Lidia Barberio.Beslissen over chemotherapie:


Chemotherapie is een van de behandelvormen bij longkanker. De medicijnen doden de kankercellen of remmen de groei van de cellen. Soms kun je beter worden met chemotherapie. Soms is de behandeling met chemotherapie bedoeld om het leven te verlengen.


Het is belangrijk dat patiënten de keuze voor wel of geen chemotherapie goed kunnen maken. Dit kan alleen als je de informatie over de behandeling, het doel en de bijwerkingen begrijpt. Marcel de Ruiter wil zijn patiënten graag goed informeren over chemotherapie. En naast zijn uitleg ook informatiemateriaal meegeven om thuis door te kunnen lezen. Omdat dit er nog niet was, hebben we het boekje over chemotherapie bij longkanker gemaakt.


Naast Marcel werkten ook Susanne van der Linden en Myrthe Le Brun, collega verpleegkundigen van het Meander MC in Amersfoort, mee aan het boekje. Ook twee leden van het patiëntenpanel van Longkanker Nederland, die op dat moment chemotherapie kregen, hebben meegeholpen.


Boekje bestellen:


In het boekje staat veel informatie over chemotherapie bij longkanker. Wat chemotherapie is en wanneer je het kunt krijgen. Wat de bijwerkingen kunnen zijn en wat je tegen deze bijwerkingen zou kunnen doen.


Je kunt het boekje gratis bestellen via onze website.


Daar vind je ook andere gratis informatieboekjes en folders over longkanker.


Bestel hier het boekje 'Chemotherapie bij longkanker' Voor patiënten en professionals.


We hebben ook een informatiefilmpje over chemotherapie gemaakt.


Bekijk hier het informatiefilmpje over chemotherapie 


Dit filmpje is ook te bekijken in meerdere talen.
Bron: www.longkankernederland.nl/nieuws